Sport

2017.09.05. 18:37

Férfi kézilabda BL: kialakult a mezőny

Kialakult a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának teljes mezőnye. A selejtezők végeztével a C és D jelű hatosoknál sincs már kérdéses csapat.

B. Virág Rita

Eperjesen rendezték az utolsó selejtező tornát, ahol a házigazda Tatran Presov mellett a portugál Sporting, valamint az osztrák Alpla HC Hard, illetve a finn Cocks küzdött a főtáblás helyezésért. A négyesből a legjobban teljesítő gárda előtt nyílt meg az út a Bajnokok Ligájában.

Eperjesen végül a Sporting 31:27-re megverte a finneket, majd az osztrákok nagy meglepetésre 26:25-re legyőzték a házigazdát.A bronzéremért a Presov 30:27-re nyert a Cocks elle-nében. A döntőben pedig a Sporting 35:34-re kerekedett felül az osztrák bajnokkal szemben úgy, hogy a rendes játékidőben 29:29-re végeztek a csapatok. A kétszer öt perc hosszabbítás végén a portugálok örülhettek, kapusuk, Matej Asanin az utolsó másodpercben fejjel hárított.

A BL főtáblája:

A csoport: Barcelona (spanyol), Var-dar Szkopje (macedón), Löwen (német), PPD Zagreb (horvát), Wisla Plock (lengyel), Szeged, Kristianstad (svéd), Nantes (francia).

B csoport: Veszprém, Kielce (lengyel), PSG (francia), Aalborg (dán), Celje (szlovén), Breszt (fehérorosz), Flensburg (német), THW Kiel (német).

C csoport: León (spanyol), Skjern (dán), Velenje (szlovén), Schaffhausen (svájci), Dinamo Bucuresti (román), Elverum (norvég).

D csoport: Metalurg Szkopje (macedón), Motor Zaporizzsja (ukrán), Montpellier (francia), Besiktas (török), Csehovszki (orosz), Sporting CP (portugál).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!