Sport

2016.03.26. 17:37

Nyolc között az MVM Veszprém a BL-ben

Veszprém – Több emlékezetes pillanatot is hozott az MVM Veszprém-Motor Zaporozsje Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágó, ahol a magyar együttes fölényes győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé.

B. Virág Rita

MVM Veszprém-Zaporozsje

41:28 (23:14)

Veszprém, 5000 néző. V.: Badura, Ondogrecula (szlovákok). MVM Veszprém: ALILOVIC – Marguc 3, Nagy 3, PALMARSSON 6, SULIC 4, Ilic 6 (2), UGALDE 4. Csere: Gödör (kapus), Terzic 1, Schuch, Gulyás 3, IVÁNCSIK 3, NILSSON 7, Chema, Lékai 1. Edző: Javier Sabate. Motor Zaporozsje: Komok – Kozakevics 2, Denisov, Kalaras 1, SEVELJEV 5, Zsukov 2, Malasinskas 3. Csere: Kosovij (kapus), SELMENKO 6, SOROKA 6 (2), Pukhouski 3. Edző: Mykola Stepanets.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágójára nyugodtabban készülhetett az MVM Veszprém, amely az első meccsen, idegenben is öt góllal tudott nyerni (24:29). A veszprémi ütközetre Ivan Sliskovicot nem nevezte Javier Sabate szakvezető kisebb sérülés miatt, helyette Gödör Bence, az utánpótlás csapat kapusa kapott lehetőséget.

Egy perces gyász szünettel kezdődött a derbi, a brüsszeli eseményekre emlékezve.

Nagy rohanással indult az összecsapás, amelynek végén Nagy szerzett vezetést a hazaiaknak. Zsukov egyenlített, sőt Soroka góljával 1:2-re állt a meccs.

Ugalde duplázott, Alilovic pedig több bravúrt is bemutatott, így Sulic találatával 4:2-re vezetett a bakonyi együttes.

Az ukránok a kinti meccshez hasonlóan próbálták tartani a lépést, és egyáltalán nem tűntek megilletődöttnek, a 8. percben újra egyenlő volt. Minden egyes ukrán gólt kellően megünnepelt a mintegy tucatnyi vendég szurkoló, olykor még az ötezer veszprémi sem tudta elnyomni a kiabálásukat.

A hazai védelem biztos lábakon állt, és ennek köszönhetően gyors gólokkal sikerült már a 12. percben 9:5-re meglépni. Az ukránok időt kértek, ám a következőkben sem változott a játék képe és az első negyedóra végére már 12:6 állt az eredményjelzőn.

Gulyás alig állt be, máris két percre kiszállt a játékból, azonban társai nagy tempót diktáltak és a nagy kedvvel kézilabdázó Palmarsson, valamint Nagy találataival 15:7-re alakult az eredmény. Ilic, majd Gulyás is feliratkozott a góllövők közé, de tíz még nem lett közte, mert Seveljev szépített.

Zsukov vitte iponnal földre Nilssont, a megítélt büntetőt Ilic vágta a kapuba (23. perc: 19:10). Alilovic sokadik bravúrját követően Marguc szép ziccert lőtt, s ezzel a közönség máris tízet számolhatott, nem is akárhogyan, oroszul sorolta a számokat (20:10).

Nem tudott közelebb férkőzni a Zaporozsje vendéglátójához, Seveljev átlövését Iváncsik remek megmozdulása követte, a balszélső félpályáról talált az üres kapuba.

Alilovic egyszerűen lehúzta a rolót, a teljesítményére nehéz jelzőket találni, a fantasztikus vele kapcsolatban már elcsépeltnek tűnik. Amíg a veszprémiek megállíthatatlanul robogtak előre, addig nézők hullámozva szórakoztatták magukat. A félidő végére igen komoly különbség alakult ki (23:14).

Fotók: Melczer Zsolt

Lékai érkezett a második felvonás elején, s nem is maradt sokáig gól nélkül. Terzic kiállításakor Iváncsik jött megkülönböztető mezben, s az elrontott támadás végén muszáj volt a kapuba visszafutnia. Kozakevics a szélről fordult kapura, azonban a magyar válogatott játékosa remekül védett. A közönség percekig őrjöngve éltette a kiváló játékost.

Ezt követően azonban az ukránok pillanatai következtek, több hiba is becsúszott a veszprémi támadásokba és a Zaporozsje 26:19-re felzárkózott (40. perc). A vendégek lendületét Ilic duplája törte meg, az ukránokat Selmenko igyekezett tízen belül tartani.

Komok kapussal gyűlt meg a baja az MVM támadó szekciójának, egy támadáson belül sorrendben Palmarsson, Marguc és Ilic próbálkozását is védte a hálóőr, végül Nilsson gyötörte be a labdát.

Az izlandi irányító góljaival érkeztünk el az utolsó percekhez, ahol az 58. percben az ifjú Gödör Bence is lehetőséghez jutott. A hálóőr védése után Marguc iramodott meg, s ekkor már mindenki állva buzdította a veszprémieket. Végül Soroka találata zárta le a találkozót.

 

Javier Sabate: - A Zaporozsje Már az első félidőben tetemes előnyt harcoltunk ki, a védekezés volt a sikerünk kulcsa. Sokat futottunk, rengeteg gyors indítást hajtottunk végre. Terzic, Nagy és Alilovic szenzációs munkát végzett a védelemben. Palmarsson pedig elöl játszott kiemelkedőt. Úgy vélem, az idény eddigi legjobb formáját mutatjuk. A következő kilenc hétben pedig megpróbálunk még tovább fejlődni. Szeretném még Gulyás Péter játékát kiemelni, egyre több minőségi percet tud a pályán tölteni. Remélem, hamarosan az ő szerződését is meghosszabbítja a klub, hiszen a jobbszélső fontos láncszeme az együttesünknek. A szurkolókról sem szabad megfeledkeznünk, olyan szenzációs hangulatot teremtettek, amely rendkívüli erőt ad nekünk.

Gulyás Péter: - Örülök, hogy ilyen sokat tudtam ma játszani és mindkét pozícióban – szélsőként és átlövőként is – segíteni tudtam a csapatot. A drukkereknek én is köszönöm a buzdítást, csodás élmény volt ilyen hangulatban kézilabdázni.

Mykola Stepanets: - Mínusz öt gólos hátrányban érkeztünk, ezt próbáltuk meg ledolgozni. Jól kezdtünk, de aztán sokat hibáztunk, Alilovic szenzációsan védett. Az MVM kihasználta a hibáinkat és hiába próbáltunk felzárkózni, hét gólnál közelebb nem jutottunk. A végén a Veszprém minden bakinkra góllal válaszolt. A játékosaim az utolsó pillanatig küzdöttek, és biztos vagyok benne, hogy az itt szerzett tapasztalatokat később tudjuk kamatoztatni.

Gennadij Komok: - Nagyon nehéz párharc volt ez számunkra, a legnehezebb ellenfelet kaptuk. Rengeteget elemeztük a Veszprém játékát, de egy ilyen kiváló csapat ellen nem tudtunk többet kihozni magunkból.

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!