Sport

2009.03.26. 03:29

Fiatalok és egység - Nyolc saját nevelésű fiú a felnőtt keretben

Pápa - Egyedülálló csapat a Pápai KC: abból a szempontból nincs semmiképpen párja sem az A , sem a B csoportban, hogy nyolc saját nevelésű kosárlabdázó is bekerült a felnőtt-együttesbe.

Novothny Ottó

Abba az alakulatba, amely remekül helytállt az NB I/B-s bajnokság alapszakaszában, hiszen a hatodik helyen végzett.

- A célunk az első nyolcba kerülés volt - kezdte Vajda József, a Pápai KC mestere. - Ezt hoztuk, sőt azt gondolom, hogy a hatodik hellyel még túl is teljesítettük.

- Évek óta próbálkoznak saját nevelésű játékosok beépítésével, ebben az idén nagyot léptek előre.

- Ez a munka hatalmas és izgalmas felelősség, de valóban, az idei bajnokságban már nem lehet panaszunk. Sőt, a tizenkét fős keretből nyolcan pápai fiatalok, akik egyéb-ként remek egységet alkottak. Ebbe illeszkedtek be a többiek, Kollár Balázs és Magyar Zoltán, akik ugyancsak nem az idősebb korosztály képviselői.

- Az utolsó négy meccset meg is nyerték.

- Ez is bizonyítja, hogy kiváló a közösség. Amikor kellett, odatették magukat a fiúk. Azt sajnálom, hogy itthon veszítettünk a Nagykanizsa és a Sárvár ellen, de jövőre ezeket a rangadókat is megnyerjük. Fontos feltétele volt a jó szereplésünknek, hogy szülők, vezetők, játékosok és szurkolók egyaránt összefogtak és megtettek mindent, hogy legyen minőségi kosárlabda Pápán.

- A Szolnokkal kezdik a rájátszást.

- Ha mindenki pályára lép riválisunknál, akkor nagyon erős csapatot alkotnak. Ennek örülök, mert fel tudjuk mérni más közegben is, hogy fiataljaink hol tartanak. Felszabadultan, görcsösség nélkül, nyugodtan tudunk küzdeni, hiszen a 9- 16. hely számunkra a tét, vagyis a kiesés réme nem fenyeget bennünket.

- Az biztos, hogy még hat mékőzés vár a PKC-ra az idei bajnokságban.

- Ez tény, a többi viszont bizonytalan. A Tisza-partiak elleni sikerünk vagy kudarcunk következtében változnak a további ellenfelek. Egyébként én is úgy gondolom, hogy alaphelyzetben a nyugati csoport klubjai erősebbek, de biztos vagyok benne, hogy lesz néhány meglepetés.

- Ezúttal nem rendeznek junior előmeccseket, így még nagyobb lesz a merítési lehetőség.

- Mindenkit kipróbálunk, aki szóba jöhet. Játékosaink kapnak annyi időt a pályán, amennyi alatt kiderül, hogy mire képesek. Számunkra az a legfontosabb, hogy a jövő csapatát, illetve annak pápai magját kialakítsuk.

(Fotó: Zwicker Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!