Sport

2017.05.22. 07:27

Fontos ugodi siker, őrült meccs Devecserben

Veszprém - Potyogtak a gólok az MTD Hungária megye I-es labdarúgóbajnokság legutóbbi körében. A hajrában vagyunk, minden pontnak óriási a jelentősége. Íme, a forduló válogatottja!

Horváth Gábor

A várpalotaiaknak nem okozott gondot begyűjteni a három pontot a Balatonalmádi SE otthonában, a vendégek 4:1-re nyertek, mi Józan Péter teljesítményét emeltük ki csapatukból.

A Tihanyi FC olyat tett, ami eddig csak két csapatnak sikerült ebben a szezonban: pontot rabolt a balatonfürediektől (2:2). Gál Krisztián volt csapata ellen duplázott a szomszédvári derbin.

Az éllovas Perutz FC magabiztosan fektette két vállra (5:0) hazai pályán az Ajka Kristályt, és karnyújtásnyira került a bajnoki címtől. A pápaiak közül az utolsó találatot jegyző Somogyi Richárd került be a forduló legjobbjai közé.

Nem semmi egy meccset játszott egymással a Devecser és az FC Zirc-Dudar, az összecsapás 12 gólt hozott, a hazaiak ötig, a vendégek hétig jutottak. Látnivaló és izgalmak akadtak, jó egyéni teljesítmény viszont alig. Utóbbi kategóriában viszont mindenképpen kivétel Csordás Máté produkciója, a zirci futballista négyszer is a hálóba talált.

A várpalotaiak (piros mezben) Balatonalmádiban győztek Fotó: Pesthy Márton

A rutinos Haman Sadjo három gólt szerzett, a csetényi játékos találatai különösen fontosak voltak, hiszen a vendég Péti MTE kétszer is egyenlített. A meccs 4:2-re végződött. A kameruni mellett Jakab Milán teljesítménye is mindenképpen kiemelendő.

Életbevágóan fontos sikert aratott az Ugod SE, amely kiesési rangadón idegenben győzte le az Ösküt. A 2:0-ás vendégsikert hozó meccsen remekül védett Porcelán Kristóf, akinek társai közül Bakos Gábor került be együttesünkbe.

A bajnoki bronzra hajtó Fűzfői AK hat gólt rámolt be Gyulafirátótón, a termésből Pallaga István három találattal vette ki a részét.

Az úrkútiak nagy csatában tartották otthon a pontokat, 3:2-re verték a Magyarpolányt. A mezőny legjobbja (nem először) Tróbert Attila volt és a "nagy öreg" Márton Gábor is alaposan, például egy győztes góllal, kivette a részét a sikerből.

Az Öskü-Ugod meccs összefoglalója:

Videó: Pozsgai Miklós

A forduló válogatottja:

Kapus

Porcelán Kristóf (Ugod)

Hátvédek

Jakab Milán (Csetény)

Bakos Gábor (Ugod)

Márton Gábor (Úrkút)

Pallaga István (FAK)

Középpályások

Józan Péter (Várpalota)

Somogyi Richárd (Perutz FC)

Haman Sadjo (Csetény)

Tróbert Attila (Úrkút)

Csatárok

Gál Krisztián (Tihanyi FC)

Csordás Máté (Zirc-Dudar)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!