Elmaradt a fordulat

2018.02.07. 21:25

Foghíjasan is legyűrte a Kiel a Veszprémet

Hiába volt többször is lehetősége a Telekom Veszprémnek az egyenlítésre, rendre elmaradt a fordulat, és a foghíjas THW Kiel rutinosan behúzta a mérkőzést a magyar bajnok ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

B. Virág Rita

THW Kiel-Telekom Vp. 22:20 (14:9)

Kiel, 10 300 néző. V: Brunovsky, Canda (szlovákok). THW Kiel: Landin – Ekberg 7 (1), Weinhold 2, Zarabec 4 (3), Wiencek, L. Nilsson 7. Csere: Wolff (kapus), Firnhaber, Bylik 1, Dahmke 1, Vujin, Zeitz. Edző: Alfred Gislasson. Telekom Veszprém: Mikler – Marguc 4 (3), A. Nilsson 1, Nagy 1, Schuch, Terzic, Manaskov 4. Csere: Ilic 5, Lékai 1, Nenadic 2, Blagotinsek, Tönnesen 2, Jamali, Ugalde. Edző: Ljubomir Vranjes.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 4/3.

Rögvest egy izgalmas rangadóval kezdte a Bajnokok Ligája tavaszi szezonját a Telekom Veszprém. Ugyan a német THW Kielről szóló hírek előzetesen több hiányzóról szóltak, végül a csapatba került Nikola Bylik, Lukas Nilsson is, sőt az exveszprémi Marko Vujin is, így Domagoj Duvnjak, Christian Dissinger és René Toft Hansen nézhette a lelátóról az ütközetet.

A vendégek részéről először léphetett BL-meccsen pályára veszprémi színekben a januárban igazolt Petar Nenadic.

A korábban a Kiellel Bajnokok Ligája győzelmet is ünneplő Momir Ilic átlövésével indult a derbi, majd Ekberg dupláját jegyezhettük fel. Nagy egyenlített, és Lukas Nilsson is bevette Mikler kapuját. Lékai hát mögötti passzából Manaskov egyenlítette ki az állást (6. perc: 3:3).

Andreas Nilsson, aki a téli szünetben rövidre vágatta haját, harcolt ki hetest, ám Ilic büntetőjét Landin kivédte.

Terzic kapta a találkozó első kiállítását, majd Ilic javított (10. perc: 4:4). Lukas Nilsson már három gólnál járt, a Kiel pedig kettővel vezetett (6:4). A félidő derekához érve percekre leragadtak a felek, Ekberg például hetest vétett, aztán Marguc törte meg a veszprémi gólcsendet, s így három helyett egy gólos lett a különbség (17. perc: 6:5). Sőt, Marguc hetesével újra kezdődhetett minden elölről.

Mikler elkapta a fonalat, zsinórban három remek védést is bemutatott. Petar Nenadicot a 19. percben küldte pályára Ljubomir Vranjes.

A következő akciókban a Kiel átvette újra a vezetést, főleg Landin védéseinek és gyors indításainak köszönhetően 10:7-re ellépett. Ljubomir Vranjes azonnal időt kért.

Manaskov labdaszerzése jókor jött, azonban Blagotinsek ipponja két percet ért. Ekberg értékesítette a büntetőt, majd újra Ekberg volt eredményes gyors akció végén (27. perc: 12:8). Megtorpant a magyar egység, a Jamali, Nenadic, Tönnesen trió nem igazán tudott hozzátenni a támadójátékhoz. Az újabb eladott labdát Lukas Nilsson góllal büntette meg, így a játékrész végére kialakult az eddigi legnagyobb különbség (14:9).

A szünet után Ilic a jobboldalról vette be Landin kapuját, aztán Weinhold kapott két percet. Nenadic szépített, aztán rossz csere miatt újabb büntetést osztottak ki a játékvezetők a hazaiaknak, kettős előnyben támadhatott a Telekom. Landin azonban szépen olvasta Nenadic próbálkozását – már másodszor (14:11). Sajnos nem tudta kihasználni a Veszprém a kettős előnyt, viszont amint lejárt, Zarabec is feliratkozott a gólszerzők közé.

Manaskov és Tönnesen faragtak a hátrányon (38. perc: 15:13). Schuchot küldték ki két percre, Ekberg hetesét Mikler újra kivédte, majd Lékai villant, s máris egyre olvadt a THW előnye. Zarabec heteseivel ment előre a Kiel, s hiába dolgozott ki több remek helyzetet is a Telekom, nem sikerült az egyenlítés. Közben Wolff érkezett Landin helyére, Ilic kétszer is mattolni tudta.

Nem hagyta magát leszakítani a Veszprém, főleg Mikler volt elemében, aki amit lehetett megfogott. A támadójáték azonban kissé akadozott, és egyelőre elmaradt az egyenlítés. Az utolsó tíz percre 20:18-as állásról vágtak neki a csapatok.

Vranjes hiába kért időt, a Kiel összeszedte a védekezését, elöl pedig Ekberg növelte háromra a Kiel előnyét. Manaskov góljával elcsendesült a Sparkassen Aréna, de aztán újra hibázott a Veszprém, Manaskovot pedig kiállították. Ugalde csent el egy labdát, ám Nagy ziccerét Wolff kiütötte. A. Nilsson fontos gólt szerzett, Mikler megint jól tette a dolgát, ám megint elmaradt az egyenlítés. L. Nilsson harcolt ki büntetőt, Zarabec hetesével 22:20-ra alakult a meccs. Az utolsó percben már nem esett több gól, így ez maradt a végeredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában