Már hatodik

2018.11.11. 09:59

Fontos hazai sikert ért el a Veszprémi KKFT

Fontos hazai sikert ért el a Veszprémi KKFT a Pécsi VSE ellen a kézilabda NB I/B hétvégi fordulójában. A győzelemmel felzárkózott a középmezőnyhöz.

B. Virág Rita

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Veszprémi KKFT-Pécsi VSE

30-26 (16-15)

Veszprém, 200 néző. V.: Natkai, Szalay. Veszprémi KKFT: Holló, Nagy B. (kapusok) – Szeitl 4, Szmetán M. 7 (6), Füleki, Hári 2, Somogyi 1, Szmetán P. 3, Éles B. 4 (2), Priczel 2, Forgács, Szöllőskei 3, Tóth M. 1, Bartha 3, Heiczinger, Bárdos. Edző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 9/8, ill. 4/3.

Két egyaránt négy pontos, vagyis eddig két győzelmet szerző alakulat mérhette össze tudását a kézilabda NB I/B nyugati csoportjában. Három gyors hazai góllal indult az alsóházi rangadó, s bár a vendégek első találatára a 8. percig kellett várni, ezt követően zsinórban ötöt vágtak és fordítottak (13. perc: 3-5). Hét perces gólcsöndnek vetett véget Bartha, majd a VKKFT vissza is vette a vezetést.

A félidő hátralévő része kifejezetten szorosan alakult, kiegyenlített csatát láthattunk, s mindössze egyetlen góllal vezetett a szünet előtt a Tombor Csaba irányította gárda (16-15).

A 36. percben még 18-18 állt az eredményjelzőn, aztán Szmetán P. és Szöllőskei góljaival kettőre nőtt a differencia. A 44. percig rendre két góllal ment a Veszprém (22-20), ekkor azonban Szeitl és Szmetán M. góljaira nem érkezett válasz, először volt négy találat a két fél között (24-20).

Az egykori magyar válogatott kapust, Szente Gábort a soraiban tudó pécsiek nem adták fel, és a hajrában ismét nyílttá tették a meccset (58. perc: 27-25). Ekkor azonban a házigazdák Szöllőskei remek megmozdulásaival és Priczel találatával eldöntötték a két pont sorsát.

A VKKFT legközelebb kedden az NB I-es Dabast fogadja a Magyar Kupában 19 órától a Március 15. úti sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában