Sport

2016.05.12. 11:31

Füred kontra Csurgó: minden évben háború

Balatonfüred - Csaltuk a kézilabdát, majd az utolsó öt percben jött a katarzis - foglalta össze csapata előző meccsét Csoknyai István.

Horváth Gábor

A Váci KSE csapatát fogadta múlt vasárnap a Balatonfüredi KSE a férfi kézilabda NB I felsőházi rájátszásában. A hazaiak biztos esélyesnek számítottak és nyertek is négy góllal (26:22), ám a végeredmény csalóka, a mérkőzés szinte végig rendkívül kiegyenlített és harcos volt.

- Csaltuk a kézilabdát, indiszponáltan játszottunk. Az utolsó öt percben aztán jött a katarzis, az abban időszakban mutatott küzdelemért és teljesítményért dicséret illeti a csapatot - foglalt össze Csoknyai István, akinek együttese pénteken komoly feladat előtt áll.

Előző nagy hazai rangadóját, a Tatabánya ellenit elveszítette a BKSE (a képen Szöllősi Balázs harcol Ivo Diazzal), a csurgóiak ellen pontosabb, összeszedettebb játék kell a fürediektől
Fotó: Penovác Károly

A negyedik helyen álló BKSE a két ponttal kevesebbet gyűjtő, nagy rivális, jelenleg ötödik csurgóiakat fogadja.

- Nagyon nehéz összecsapás vár ránk. A Csurgó a szezon végére bombaformába került, mi viszont nem vagyunk túl jó helyzetben. A héten Bóka, Szöllősi, Petrovski és Kemény sem edzett, mindannyian térdproblémákkal küszködnek. Bánhidinek a dereka fáj, a hosszú kihagyás után visszatért Zdolik és Kasparek pedig még nem tudott igazán formába lendülni. Egyelőre azt sem tudjuk, milyen felállásban játszunk a meccsen - nyilatkozta a Naplónak az edző.

Csoknyai István hozzátette: két találkozó van hátra az idényből, össze kell drótozni a csapatot és összeszorított fogakkal a lehető legjobbat nyújtani.

- A váciak ellen nagyszerű közönségünk végig mellettünk volt, a hajrában pedig fergeteges buzdítással segített begyűjteni a pontokat. Erre a támogatásra most is szükségünk lesz - hangsúlyozta a szakember.

A Balatonfüredi KSE-Csurgói KK bajnoki mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik.

Az idény utolsó találkozóját május 21-én, a csurgóiak ideiglenes otthonában, Nagyatádon játssza majd a balatonfüredi együttes.

A Füred-Csurgó kézilabda-rangadók szinte minden alkalommal óriási csatát hoznak. Ebben az idényben a BKSE-ének a Magyar Kupában sikerült meglepnie riválisát, a Balaton-partiak a negyeddöntőben idegenben ejtették ki a Somogy megyei alakulatot. A bajnoki alapszakaszban a Füred hazai pályán két vállra fektette a Csurgót, idegenben viszont alulmaradt a Sótonyi László által vezetett CsKK-val szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!