Sport

2014.12.07. 12:51

Nem vérzett el a Füred – A sírból lopott pontot a BKSE

Nem okozott csalódást a derbi. A Balatonfüredi KSE és a Csurgói KK hatalmas csatában döntetlenre végzett egymással a férfi kézilabda NB I-ben. A sérülések sújtotta hazaiak nagy szívvel küzdöttek, öt másodperccel a vége előtt sikerült egyenlíteniük. Élőben tudósítottunk. Nyilatkozatokkal.

Horváth Gábor

BKSE-Csurgó
21:21 (7:9)

Balatonfüred, 600 néző. V.: Herczeg, Südi. Balatonfüredi KSE: SZÉKELY - IVÁNCSIK 4, Grigoriev 3 (1), Szöllősi B. 2, BÁNHIDI 2, Faluvégi 1, NÉMETH 3. Csere: Borbély (kapus), Ligetvári 1, Gerdán, Kis, GYŐRI 4 (1), Gábori 1. Edző: Csoknyai István. Csurgói KK: MIJATOVIC - Gebhardt 2, Szöllősi Sz., Herbert, Borsos 1, PUKHOUSKI 4, Nagy 2.  Csere: Pallag (kapus), Ostroushko 3, GAZDAG 5 (3), Megyeri, Cavor 1, Ratajec 1, Pordán 1, Lele 1 (1), Oláh. Edző: Sótonyi László.
Kiállítások: 14, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 4/4.

Csoknyai István: - Óriási taktikai csata volt. Öten hiányoztak a csapatunkból, ami rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Várom már, hogy egyszer teljes együttessel álljunk ki a Csurgó ellen. Sok hibával kézilabdáztunk, de Székely Márton és a védekezés mindenképpen dicséretet érdemel.

Sótonyi László: - Nagy csata volt. Gratulálok a Fürednek az egy ponthoz!

A két alakulat az előző idényben hatalmasat csatázott a bronzéremért, amelyet végül a Balaton-partiak kaparintottak meg. Annak a Sótonyi Lászlónak a vezérletével, aki jelenleg a csurgóiak edzője.

Sótonyival egy sikeres korszak után nem hosszabbítottak Füreden szerződést, utódja pedig nemi kavarodás után egykori veszprémi csapattársa, Csoknyai István lett. A mai rangadó tehát két felkészült, egymást és a másik csapatát egyaránt jól ismerő (utóbbi különösen Sótonyira igaz) magyar szakember összecsapása is egyben.

A Csurgó a tavalyi bronzcsatáért vágna vissza, a BKSE pedig a szeptemberben elszenvedett idegenbeli vereségért törlesztene. Nem beszélve arról, hogy a pontok gyűjtögetése is nagyon fontos, főképp egy közvetlen rivális elleni találkozón.

17:11: Nincsenek jó hírek a füredi kerettel kapcsolatban. A hosszabb időre kidőlt Zdolik Bence és a két klub közötti megegyezés alapján ezúttal nem játszó Kovacsics Péter (ő a Csurgói KK kölcsönjátékosa) mellett Uros Vilovski és Juhász Károly pályára lépése sem száz százalékos, hamarosan kiderül szerepelhet-e valamelyik.

17:28: Sem Juhász, sem Vilovski nincs a keretben. Az irányítónak a háta, a szerb származású beállósnak a dereka fáj. Ráadásul a füredieknél Kovacsics kiesésével nincs jobbkezes szélső, Bóka Bendegúz ugyanis régóta sérült,

17:43: Melegítenek a csapatok, a közönség pedig szállingózik. Érkeztek szurkolók Csurgóról is, ami egyáltalán nem meglepő, a Somogy megyeieknek remek táboruk van.

17:55: Csoknyai az utolsó utasításokat adja fiainak. Sótonyiék is készülődnek. Mindjárt bemutatás.

17:59: Kiváló a hangulat. A pirosmezes vendégdrukkerek boldogan dobolnak. A fürediek egyelőre visszafogottabbak, de nem lesz ez végig így. Megtörtént a bemutatás, kezdődhet a derbi!

3. perc: Az első két füredi támadás eredménytelen volt, a vendégeknél Borsos betalált.

5. perc: Grigoriev egyenlített, 1:1.

7. perc: Kettővel vezet a Csurgó, Ostruoshko átlövése után Gazdag hetesből volt eredményes, 1:3.

8. perc: Faluvégi kiállítása után Iváncsik Tamás emberhátrányban szépített, de a vendégek lengyel légiósa, Pukhouski is betalált, 2:4.

11. perc: Iváncsik Mijatovic feje fölött helyezett a hálóba, majd Grigoriev belőtte a büntetőt, 4:4.

Sótonyi László időt kért, a trénernek valami nagyon nem tetszett csapata játékában. Csoknyaiéknak is jól jött a pihenő, ő sem lehet elégedett, együttese kiegyenlített, de több labdát is elszórt támadásban.

16. perc: Győri, majd Törteli hibázott, kettővel vezet a Csurgó, 4:6.

19. perc: Háromra nőtt a különbség (4:7), majd Grigoriev szépített, 5:7.

21. perc: Iváncsik után Herbert kapott két percet. Bánhidi szépen értékesített egy helyzetet, 6:8.

24. perc: Gábori lőtt a hálóba, már csak egy gól a különbség, 7:8. Csoknyai időt kért.

26. perc: Grigorievet kell letámogatni a pályáról, Borsost nem, ő két percet kapott. Az orosz légiós a gyomrára kaphatott egyet.

29. perc: Lele értékesítette a hetest, a fürediek elég tanácstalanok támadásban, 7:9.

Ez a félidei eredmény. A BKSE jól védekezik, támadásban viszont sok a hiba. Persze nem könnyű a hazaiak dolga, teljesen felforgatott összeállításban, rutintalan fiatalokkal kell felállniuk.

31. perc: Székely védett két ziccert a második félidő elején, Gebhardt helyzeténél viszont már tehetetlen volt, 7:10.

33. perc: Németh harcolt ki hetest, de Grigoriev próbálkozását ezúttal hárította Mijatovic.

34. perc: Négyre nőtt a különbség, sok a hazai hiba, könnyű gólokat tud szerezni a Csurgó, 7:11.

36. perc: Ligetvári lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát, de a félidő második hazai hetese is kimaradt, ezúttal Iváncsik hibázott. A fürediek szerencséje, hogy a vendégoldalon is sok a technikai hiba, figyelmetlenség.

39. perc: Pordán volt eredményes, 8:12. Szöllősi Balázs nagyon rossz napot fogott ki és szerencséje sincs, a kapufát találta el. Csoknyai időt kért.

41. perc: Iváncsik szépített, majd Faluvégi szerzett gyönyörű gólt, 10:12.

43. perc: Bánhidi kiállítása után Pukhouvski duplázott, hazai oldalon Németh talált be, 11:14.

44. perc: Szöllősi Balázs megszerezte első találatát, 12:14.

45. perc: Németh újabb gólja után egyre csökkent a füredi hátrány, Sótonyi időt is kért, 13:14.

47. perc: Cavor talált be, a másik oldalon pedig Győri cselezett és helyezett jól, 14:15.

49. perc: Nyílt a meccs, a BKSE tapad ellenfelére, Gazdag góljára Iváncsik válaszolt, 15:16.

51. perc: Győri fantasztikus gól lőtt, de a másik oldalon Ratejec is szépen bombázott a bal felsőbe, ráadásul róla kiállították Bánhidit is, 16:18. Borsos is két percet kapott.

52. perc: Pukhouski növelte megint háromra a vendégelőnyt, ráadásul Gerdán is kiszállt két percre, 16:19.

54. perc: Győri talált be emberhátrányban, 17:19.

56. perc: Gazdag megint nem hibázott hetesből, 17:20. Bánhidi hozta közelebb a Füredet, Pordán kiszállt két percre.

57. perc: Csoknyai kapott sárgát reklamálásért. Győri bevágta a hetest, 19:20.

59. perc: Győri kapu fölé lőtt, Gebhardt a másik oldalon nem hibázott, 19:21.

60. perc: Hazai időkérés után Szöllősi szépített, 20:21. Sótonyi is időt kért, fél perc van hátra.

DÖNTETLEN! Székely védett, Németh indult és gyönyörűen csavarta a hálóba a labdát, 21:21. A Csurgónak nem maradt már ideje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!