Sport

2009.09.24. 17:51

Futsal-Eb 2010 - Cseh és azeri csapattal egy csoportban a házigazda magyarok - Nyilatkozatokkal

Debrecen, Budapest - A magyar futsal-válogatott az A csoportban a csehekkel és az azeriekkel küzd majd meg a továbbjutásért a jövő januári hazai rendezésű teremlabdarúgó Európa-bajnokságon.

MTI

A csütörtöki debreceni sorsoláson kiderült az is, hogy a címvédő spanyolok a portugál és a fehérorosz válogatottal kerültek egy csoportba.
    
A január 19-i nyitányon a magyar csapat a Papp László Budapest Sportarénában az azeriekkel találkozik. A döntőt január 30-án rendezik Debrecenben.
    
"Szerintem olyan csoportba kerültünk, ahonnan továbbjuthatunk akár az első helyen is, de a második pozícióban mindenképpen ott kell lennünk - mondta Esterházy Márton, az MLSZ Futsal Bizottságának elnöke. 

- Azerbajdzsán senkit ne tévesszen meg, mert honosított brazil játékosok alkotják a csapatot, ráadásul az edzőjük is brazil. A csehek képességeit ismerjük, nemrég velük vettünk részt Debrecenben egy közös tornán, ahol ugyan elkerültük egymást, de láthattuk őket testközelből. Az elsődleges célt mindenesetre elértük, mert elkerültük a spanyolokat, az olaszokat és az oroszokat."
    
Kozma Mihály, a válogatott szövetségi kapitánya szerint nem lehet más a cél, mint a továbbjutás:
    
"Összességében örülök neki, hogy jelenleg úgy néz ki, a csehekkel ki-ki mérkőzést tudunk majd játszani a csoportelsőségért. Az azeriek ellen biztosan nem lesz könnyű a dolgunk, már csak a honosított brazilok miatt sem. Mindenképpen szeretnénk továbbjutni a csoportból a hazai rendezésű tornán."
     
A sorsoláson bemutatták az Eb hivatalos labdáját, amit itt fognak először használni futsal-eseményen.

    A futsal-Eb csoportbesztása:
    ----------------------------
A csoport: MAGYARORSZÁG, Csehország, Azerbajdzsán
B csoport: Olaszország, Ukrajna, Belgium
C csoport: Oroszország, Szerbia, Szlovénia
D csoport: Spanyolország, Portugália, Fehéroroszország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!