kézilabda nb I

2017.12.17. 19:45

Gajic belehúzott, kilenc gólig jutott

Különösebb erőfeszítés nélkül is magabiztos sikert könyvelhetett el a Csurgó otthonában a címvédő Telekom Veszprém a férfi kézilabda NB I-ben. Dragan Gajic kilenc gólig jutott.

B. Virág Rita

Hazai pályán és idegenben is magabiztosan nyert a Telekom Veszprém Fotó: Penovác Károly

Csurgói KK-Telekom Veszprém 19:33 (9:17)

Csurgó, 1500 néző. V.: Altmár, Horváth. Csurgói KK: Bartucz – Vasic 4 (2), Josic 1 (1), Szeitl, Cehte 1, Mikita 1, Radjenovic 1. Csere: Balogh (kapus), Vasvári Á., Megyeri, Tóth 1, Jerebie 1, da Silva 5, Varjú 2, Géczi, Hadziomerovic 2, Edző: Bencze József. Telekom Veszprém: Mikler – Gajic 9 (1), Nagy 1, Sulic 3, Ligetvári 1, Ilic 2 (1), Manaskov 5. Csere: Schuch, Tönnesen 2, Nilsson, Blagotinsek 1, Jamali 4, Lékai 1, Győri 3, Ancsin 1. Edző: Ljubomir Vranjes.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

Hazai pályán és idegenben is magabiztosan nyert a Telekom Veszprém Fotó: Penovác Károly

A 2017-es évben utolsó idegenbeli mérkőzését vívta a férfi kézilabda NB I listavezetője. A makulátlan mérleggel álló Telekom 13 győzelemmel vezeti a mezőnyt, míg a Csurgó a kilencedik helyen áll, hat sikerrel és hét vereséggel. Az idei szezonban hazai pályán 31:15-re nyert a Veszprém a Csurgó ellen, és természetesen vendégként is a bakonyiak voltak a találkozó esélyesei. Cehte kezdte a gólgyártást, majd Vasic növelte kettőre a házigazda előnyét. Mikita első találatával már 3:0 állt az eredményjelzőn, amikor Manaskov megszerezte a rekordbajnok első találatát. Két perc alatt egyenlített a Telekom, Nagy indította Gajicot, majd Alilovic Ligetvárit. Ilic hetesére és Nagy átlövésére sem érkezett válasz, úgyhogy a 10. percben 3:5-re alakult az állás. Vasic szépített, ám újabb 3:0-ás veszprémi rohanást követően 4:9-re meglógtak a vendégek. A 16. percben Gajic már a negyedik találatának örülhetett, aztán hétre hízott a különbség, Gajic dupláját követően (8:15). Azonban a legnagyobb differenciát a félidő végén tudtuk feljegyezni, Lékai gólja után 9:17-tel zárult az első játékrész.

Villámgyors veszprémi akciókkal folytatódott a mérkőzés a térfélcserét követően. Gajic sziporkázott, Tönnesen is duplázott és először hízott kétszámjegyűre a különbség (11:21). Nehezen talált utat a Csurgó a vendégek kapujáig, ha végre ez sikerült, akkor pedig Mikler mutatott be remek védéseket. Az indításaiból pedig rendre gól született. A korábban a veszprémi utánpótlásban is megfordult Varjú Martin góljával 13:25-re jöttek fel a hazaiak, majd Ancsin kiállítását követően szintén előbbi nevét jegyezhettük fel (44. perc: 14:26). A hajrá Balogh kapus nagyszerű bravúrjaival vette kezdetét, fél percen belül háromszor is útját állta a labdának. Az utolsó tíz percben már csak a különbség mértéke volt kérdéses, Győri pazar megmozdulását követően Manaskov kínai figurából zárta le az összecsapást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában