Egy híján negyven gól

2017.11.21. 20:22

Gajic nyolcszor, Jamali hétszer volt eredményes Dabason

Szünet után indult be igazán a Telekom Veszprém kedden az újonc otthonában a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Dabas KC-Telekom

21:39 (11:16)

Dabas, 2300 néző. V.: Paska, Vastag. Dabas KC: Holló – Országh 4, Petrovski, Slachta 2, Bíró 2, Halász 2, Kekezovic 3. Csere: Podoba (kapus), Szeitl 1, Bakos 1, Zakics 1 (1), Lepsényi 2, Simovic 1, Kovács, Pocsai 1, Ács 1. Edző: Tomori Győző.

Telekom Veszprém: Alilovic – Gajic 8, Sulic 3, Nagy 2, Ligetvári 1, Jamali 7, Manaskov 6 (2). Csere: Mikler (kapus), Schuch, Ilic, Nilsson 3, Accambray 3, Ancsin 4, Terzic, Győri 2, Lékai. Edző: Ljubomir Vranjes.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 4/2.

Az újonc otthonába látogatott kedden a címvédő Veszprém, amely két vesztes BL-meccs után készült a bajnoki találkozóra. A dabasiak remekül kezdték a szezont, persze a Telekomnak nem volt félnivalója, legfeljebb a különbség volt kérdéses.

Ennek megfelelően kezdett a bakonyi együttes, amely egy-egy Gajic- és Jamali duplával a hatadik percben 4:1-re vezetett. Tíz perc alatt mindössze két gólt lőtt a Dabas, így gyorsan nőtt a különbség, 2:8. A folytatásban összekapták magukat a hazaiak, akik mínusz hétről (3:10) háromra csökkentették hátrányukat (10:13), és szempontjukból a félidei eredmény is teljesen vállalható volt.

Szünet után viszont már nem volt kegyelem, Manaskov, Gajic és Ancsin volt eredményes, majd Győri szerezte meg első találatát. A 39. percben tízre (13:23) nőtt a két együttes közötti differencia. Tovább menetelt a Telekom, amely a 46. percben elérte a 30 gólt, és nem is állt le, közel volt hozzá, hogy a negyvenediket is megszerezze. A veszprémiek vasárnap a Bajnokok Ligájában, a dán Aalborg otthonában folytatják idei szereplésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában