Sport

2017.06.16. 15:45

Gerelyhajító pályát avattak

VESZPRÉM Az utánpótlás számára hitelesített, hetven méteres új, gerelyhajító pályát avathatott fel hazánk egyik legeredményesebb atlétikai egyesülete, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC).

B. Virág Rita

- A pályánk helyi összefogás eredményeként valósulhatott be - hangsúlyozta Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője. - A beruházás 1.5 millió forintból valósult meg, amelynek nagyjából a felét tárgyi támogatás és élő munka tette ki. A pálya ötletét Máhl Krisztián edzőnk vetette fel, aki gyakorlatilag újjáélesztette ezt a sportágat Veszprémben.

Ovádi Péter, önkormányzati képviselő arról beszélt, a város különösen büszke a helyi sportéletre, a VEDAC-ra, amely folyamatosan szállítja az eredményeket, ahogy az egyesület keretein belül, három éve működő dobó akadémia is.

A pályán a nemzeti színű szalagot Németh Miklós, Montreal gerelyhajító olimpiai bajnoka vágta át. A hetven méterre hitelesített pályán a gyermek korosztálytól egészen az U18-as korosztályig lehet versenyeket rendezni, s rögvest meg is tartották az első viadalt, ahol a VEDAC egyik legnagyobb reménysége, az újonc korosztályú Kövér Fanni is elindult.

Máhl Krisztián edző lapunknak elmondta, két évvel ezelőtt keresték meg Kövér Fanni szülei, hogy lányuk szeretne gerelyhajító lenni. A Simonyi iskola testnevelője elfogadta a felkérést, azóta együtt dolgoznak. Tavaly tavasz óta pedig hat fős csoportot visz. A 10-13 éves fiatalok lelkesek, tehetségesek, szorgalmasak. Nekik is létfontosságú volt a pálya kialakítása.

Kiderült az is, a három hét múlva esedékes újonc és serdülő korosztályú országos bajnokságon Kövér Fanni aranyéremre esélyesként indul.

A pályaavató versenyen Fanni az újoncoknál a szerb Világos Adriana mögött második helyen zárt új egyéni csúccsal 48.87-es eredménnyel. A gyermek korcsoportban klubtársa, Dósa Jázmin Petra harmadik helyet szerzett (27.92).

A fiúknál a gyermek korosztályban a VEDAC-os Földy Kornél szintén második lett 22.08 méterrel, míg a szintén veszprémi Lipót Dániel a harmadikként zárt 16.24 méterrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!