Sport

2016.09.17. 18:15

Gólgyári capriccio – A cseh megállíthatatlan volt

Balatonfüred – Gyengén játszott a Füred, de Fazekas hajrábeli bravúrjai és a cseh légiós elképesztő teljesítménye meghozta az első sikert a kézilabda NB I idei szezonjában. Nyilatkozatokkal!

Horváth Gábor

BKSE-Orosháza 30:27 (14:14)

Balatonfüred, 600 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – Gábori, KASPAREK 13, Kemény 3, GYŐRI 4, Zdolik 4, Varsandán 2 (2). Csere: Rózsavölgyi (kapus), Gerdán, Kancel, Debreczeni, Semenov 1, Petrovski, Németh 3, Vasvári. Edző: Csoknyai István. Orosházi FKSE: Herjeczki – Komporály 3, FERENCZI 5, Milas, Buday 1, Antal 1, Németh 3. Csere: Miklós (kapus), Markoski, KNEZEVIC 7 (4), Tárkányi, Oláh 1, RADOJEVIC 5, Pásztor 1, Niv. Edző: Vladan Jordovic.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 3/3

A fürediek szezonbeli első hazai meccsükre, a vendégek pedig az első fellépésükre készültek szombat este a Balaton Szabadidő Központban. Csoknyai István csapata a múlt héten Gyöngyösön maradt alul, előtte Veszprémben kapott ki.

Kasparek góljával és egy orosházi kapufával kezdődött a meccs. A 4. percben már 3:0-ra vezetett a Füred, amely hibátlanul védekezett. Egészen az ötödik percig, ekkor a Balaton-partiak volt játékosa, Németh szépített. Kasparek keze viszont sült, a cseh átlövő már három találatnál tartott, 5:2.

 

Igyekezett felzárkózni az Orosháza, de a hazaiak tartották a három gólos előnyt, sőt, Kemény találatával a 11. percben 8:4-re vezettek. Kasparek újabb szép lövése után, 10:5-nél a vendégek időt kértek. Ferenczi duplájával gyorsan zárkóztak az orosháziak.

Két gólra csökkent a különbség, a 18. percben 11:9-et mutatott az eredményjelző. Nagyon kellett Fazekas bravúrja, amely után Semenov száguldott végig a pályán, a gól mellett kiállítást is kiharcolt az orosz.

Fokozatosan csökkentette hátrányát az Orosháza, amely jól védekezett és feljött egy gólra. Fazekas kétszer is nagyot védett, ez kellett hozzá, hogy a BKSE megtartsa minimális előnyét. A hazaiak támadásban nagyon visszaestek, ami persze meg is bosszulta magát, 28. perc: 13:13.

Végül Kasparek törte meg a hazai gólcsendet, a félidő végén Oláh egalizált. Izgalmasnak ígérkezett a második játékrész.

Szünet után Radojevic találatára Kasparek válaszolt. Fej-fej mellett haladtak a felek. A 37. percben Varsandán szabálytalanságát olyan súlyosnak ítélték meg a játékvezetők, hogy piros lappal kiállították a szélsőt, Knezevic értékesítette a büntetőt, 18:18.

A folytatásban Kasparek talált be, majd Győri harcolt ki büntetőt, amelyet azonban kihagyott. Pásztor ismét egyenlített, 20:20.

A 45. percben újabb füredi hetes maradt ki, ezúttal Kemény hibázott, pedig két góllal vezethetett volna a BKSE, ehelyett jött az újabb egyenlítés.

Tizenegy perccel a vége előtt Fazekas védett nagyot 23:23-as állásnál, óriási volt a csata, sok technikai hibával. A Füred rendre vezetést szerzett, de az Orosháza minden alkalommal kiegyenlített. Az 55. percben Kasparek tizenegyedik (!) találata után 26:25 állt az eredményjelzőn. Fazekas a levegőben úszva hárított, Kasparek pedig megint eredményes volt, 27:25, esélyt kapott a BKSE a sikerre.

Knezevic hetesből szépített, két és fél perc volt hátra ekkor. Kemény találatára Radojevic válaszolt. Szűk egy perccel a vége előtt Kasparek megint a hálóba bombázott, 29:27, az Orosházának már nem maradt ideje.

Kiküzdötte, kiszenvedte a győzelmet a Balatonfüredi KSE, amely messze volt az ideális formától, olykor elképesztő hibákat vétett, de összeszorított fogakkal kiharcolta a két pontot. Ha Kasparek nem játszik ennyire gólerősen, bajba kerülhettek volna a hazaiak.

Csoknyai István: - Gratulálok az Orosházának, amely nagyon megnehezítette a dolgunkat. Persze nem leptek meg a vendégek, tudtuk, hogy erős csapatról van szó. Örülök a sikernek. Nem szoktam kiemelni, de most el kell mondani, hogy Kasparek ihletett formában játszott, nem tudott hibázni, körülbelül 50 százalékkal tolta meg a szekerünket. A meccsen azt is láttuk, hogy bőven van min javítanunk.

Vladan Jordovic: - Szoros, harcos meccs volt. Mindkét csapat jól játszott, szerintem a közönség remekül szórakozott. Megmutattuk, jó kézilabdát játszunk, gratulálok játékosaimnak a hozzáálláshoz. Gratulálok a Fürednek is, a szakmai stábnak, a játékosoknak, Kasparek fenomenális volt.

Stanislav Kasparek: - Kiegyenlített volt a meccs, amely csak a hajrában dőlt el. Ezúttal a támadásunk működött jobban, Gyöngyösön éppen azzal voltak gondjaink, ha sikerül összehangolnunk a támadást és a védekezést, sokkal jobb formába kerülhetünk.

Németh László: - Mindkét csapat jól kezdett, nagyon szoros meccset játszottunk. Kasparek kitűnően játszott és Fazekas bravúrjai is kellettek a füredi sikerhez. Sajnálom, mert ezúttal volt esélyünk a meglepetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!