EHF-kupa

2019.03.24. 16:33

Gólzáporos meccsen, izgalmas hajrában nyertek a fürediek

Megszerezte első pontjait a Balatonfüredi KSE a kézilabda EHF-kupa idei szezonjának csoportkörében, miután vasárnap két vállra fektette a spanyol La Rioja csapatát a Veszprém Arénában.

Horváth Gábor

Máthé Dominik tízszer volt eredményes

Fotó: Penovác Károly/Napló

BKSE–La Rioja 35-34 (15-16)

Veszprém Aréna, 500 néző. V.: Stark, Stefan (románok). Balatonfüredi KSE: Fazekas – Hornyák 1, KEMÉNY 5, TOPIC 4, Ferreira, SZITA 7, Bóka 3. Csere: Bősz (kapus), Németh 1, MÁTHÉ 10 (2), Semenov 3, Szöllősi B. 1. Edző: Csoknyai István. BM Logrono La Rioja: Lopez – Cabezon 2, Fekete 2, Kusan, E. CABALLERO 4, Scott 3, ILIC 8 (3). Csere: Migallon 2, Balenciaga, D. Caballero 4 (3), DEL ARCO 5, Garciandia, Kukic, MOREIRA RODRIGUEZ 4. Edző: Arenas Garabaya.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 8/6.

Két, a sorozattól már búcsúzó csapat találkozott vasárnap a Veszprém Arénában az A csoport utolsó előtti fordulójában. A tét tehát a presztízs volt, a balatonfürediek szerettek volna visszavágni a Spanyolországban elszenvedett vereségért, ezzel együtt megszerezni első pontjaikat a csoportkörben.

Nagyon határozottan és pontosan kezdtek a vendégek, a BKSE viszont szívósan tapadt ellenfelére, s rendre egyenlíteni tudott, 8. perc: 5-5.

Máthé Dominik tízszer volt eredményes
Fotó: Penovác Károly/Napló

Nem sokkal később először vezettek a hazaiak, majd a csereként beálló Bősz védéseinek is köszönhetően ellépett a magyar csapat, 10-6. A La Rioja gyorsan reagált és fordítani tudott.

A második félidőben szintén nem voltak túl szigorúak a védekezések. A vendégek irányítottak, a BKSE ment az eredmény után. Tette ezt szívósan, és ennek a harcosságnak meg is lett az eredménye, izgalmas végjátékban sikerült kicsikarni a győzelmet.

Csoknyai István: – A védekezésünk nem volt elég hatékony, ezzel együtt gratulálok csapatomnak. Végig nagyot küzdöttünk, a hajrában pedig jól koncentráltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában