Sport

2017.05.25. 19:00

Gyermekkézilabda határon innen és túl

ALSÓÖRS Négy ország tíz csapata vesz részt a II. Kárpát-medencei Magyarok Nemzetközi Kézilabda Fiú Gyermekbajnokságon. Az eseményt csütörtökön ünnepélyes keretek között nyitották meg.

Horváth Gábor

Az utánpótlás kézilabdatorna megnyitóján Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke, valamint Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője is részt vett.

A játékosokat, szurkolókat, vendégeket Hebling Zsolt, a házigazda Alsóörs polgármestere üdvözölte elsőként a település sportcsarnokában.

- Nagy szeretettel köszöntök mindenkit sportszerető településünk nevében. Nagy öröm, hogy már második alkalommal tudjuk megrendezni ezt a tornát, amely fontos kezdeményezés, hiszen a határon túli magyarlakta települések fiataljait célozza - mondta Hebling Zsolt, aki megköszönte a sok támogatást, a fiataloknak pedig remek küzdelmet kívánt.

Az esemény csütörtöki megnyitóján az Acro Dance SE táncosai is felléptek. A hivatalos programot követően lejátszották a nemzetközi torna első mérkőzését Fotó: Penovác Károly

- Érezzétek jól magatokat, jó mérkőzéseket kívánok, hajrá magyarok! - buzdította a pályára lépőket Kontrát Károly.

Kocsis Máté elárulta, örömmel vállalta a felkérést. - Ha az ember a kézilabdáért dolgozik, jó látni, hogy ennyi gyerek összegyűlik egy versenyen. Ez a viadal ráadásul megmutatja, hogy a határon túl is van a magyar kézilabdának jövője, a sportban is egy nemzetként tekintünk egymásra. A Magyar Kézilabda Szövetségre a határon innen és túl is számíthattok - fogalmazott az MKSZ elnöke. Kocsis Máté megköszönte az ötletgazdáknak és a szervezőknek az esemény tető alá hozását, sok erőt kívánt a folytatáshoz. Megjegyezte: jó látni, hogy igazi kézilabda-települések fiataljai lépnek pályára, s kiemelte, Alsóörs remek helyszíne a tornának.

A viadalon a házigazda mellett Érsekújvár, Székely-udvarhely, Bezdán és Ada együttesei szerepelnek két korcsoportban, U-12-es és U-14-es korosztályokban. Az első meccset a megnyitót követően, csütörtök este játszották, a torna szombaton ér véget. A megnyitón az Acro Dance SE táncosai léptek fel.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!