Sport

2009.10.24. 16:46

Gyorsan elfelejtős meccs

A Vác felé vezető úton derült ki, hogy Földes Viktória lázas, helyette Mocsai Dorottya került a jegyzőkönyvbe. A hivatalos iratból kiderült az is, hogy a Gerstmár testvérek egymás ellen játszanak.

Novothny Ottó

Vác-Vp. Barabás 40:21 (21:9)
Vác, 500 néző. V.: Kolarotti, Szabó. Váci KSE: HERR  Baross 4, BAGÓCSI 5, Uhrakova 3, TEMES 6, Tóth 7 (5), VASZARI 6. Csere: Juhász (kapus), Barján, Farkas 3, Klivinyi 1, Gerstmár Sz. 3, Mezei, Fehér 2. Edző: Németh András. Veszprém Barabás KC: HOFFMANN  Földes K. 2, Koszorús, Smidéliusz, VESZELI 8 (3), Ábrahám 6 (1), Horváth 1. Csere: Lengyel (kapus), Mocsai, Szabadfi, Gerstmár R. 1, Pollakova, Bognár 3, Weigel. Edző: Gyurka János.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 55, ill. 44.

A hazaiak lendületes, gyors játékkal kezdtek, négy perc alatt valamennyi támadásukat góllal fejezték be, 5:1. Ezt követően Hoffmann, illetve a másik oldalon Herr is lehúzta a rólót, és a nyolcadik percig kellett várni a következő találatig (5:2). A váciak válogatott hálóőre a folytatásban is előre kileste a veszprémi támadók szándékát és hárításait követően indításokból is betaláltak a házigazdák (7:2). Amikor a vendégek végre nem ijedtek meg szép akciók végén megközelítették ellenfelüket, 14. perc: 7:5. A hullámzó játékban ismét a váciak percei követkzetek, 10:6. Ekkor Gyurka edző időt kért, ami után nem változott sokat a játék képe, 20. perc: 12:7. Miközben a Barabás KC középen erőltette a kétes végeredményű támadásait, a Vác sok mozgással találta meg a rést vendégek védőfalán, így folymatosan nőtt a két csapat között a különbség. A 24. percben aztán érdekes események zavarták össze teljesen az egyébként sem túl jól játszó veszprémieket: a játékvezetők két Veszeli gólt is visszafütyültek az egyiket lépéshiba, a másikat belemenés miatt. Mindkét esetben tévedtek, így 13:10, helyett 15:9 került az eredményjelzőre. A hátralévő percekben a VBKC teljesen szétesett, Herr újabb védéseit követően a váciak lerohanták ellenfelüket és gyakorlatilag tetszés szerint termelték a góljaikat.
Telt ház előtt játszottak a csapatok, a váci szurkolók sportszerűen és remek hangulatot teremtve biztatták kedvenceiket.
Szünet után semmit nem változott a játék képe, a Veszprém gyáván erőlködött, a Vác pedig időnként sziporkázott, 35. perc: 24:11. Ezt követően kissé felzárkóztak a vendégek (25:15), Hoffmann ismét védett néhány szépet, majd szinte teljesen elernyedt a Barabás KC és úgy tűnt, a csapat már alig várja a mérkőzés végét jelentő kettős sípszót.
 
Németh András: Igazából úgy játszottuk le ezt a meccset, ahogy kell. Mások a két csapat céljai. Magunktól azt vártam, hogy biztosan nyerjünk, ezt könnyedén hoztuk. A Veszprém a mezőny újonca és most nem játszott jól, a a bennmaradást szerintem teljesíti.

Gyurka János:  Az eredmény egyszerűen önmagért beszél. Túlzottan idegesen játszottunk, úgy látszik, képtelenek vagyunk tanulni a hibáinkból. Ez nagyon fájó vereség, különösen úgy, hogy egy-két játékosunk mélyen tudása alatt teljesített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!