Sport

2016.10.13. 10:36

Győzni kell a Kiel ellen - Aron Palmarsson szerint nem lehetünk elégedettek a döntetlenekkel

Veszprém - Ezzel a kerettel nem lehetünk elégedettek a döntetlenekkel. Győzni kell a Kiel ellen, hogy tartsuk a lépést a csoport elejével - szögezte le Aron Palmarsson, a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttes irányítója.

B. Virág Rita

A Telekom Veszprém alakulata a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában három kör után négy ponttal a harmadik helyen áll a bombaerős A jelű nyolcasban. Egy győzelme mellett, két döntetlent tud felmutatni, s bár még veretlen a társaság, azért a két iksz miatt egy kicsit keserű lehet a szánk íze.

Aron Palmarsson, a veszprémiek irányítója lapunknak elmondta, természetesen egyáltalán nem volt boldog a döntetlenek miatt. Mindkét meccset meg akarták nyerni, Flensburgban és Plockban is. Szerinte Németországban győzelmet érdemeltek volna.

- Több góllal kellett volna nyernünk, de a mi hibánk, hogy végül így alakult - húzta alá. - Plockban támadásban jók voltunk, ott viszont a védekezésünk maradt el a megszokottól. Szombaton a Kiel ellen sokkal jobban kell védekeznünk, ha nyerni akarunk.

Aron Palmarsson a veszprémiek irányítója Fotó: Penovác Károly

Az izlandi őszintén elmondta, mit gondol a jelenlegi helyzetről:

- Talán most egy kis terhet rakok magunkra, ha kimondom, de úgy érzem, ezzel a kerettel nem lehetünk elégedettek a döntetlenekkel. Úgy vélem, olyan csapatunk van, amely bárhol, bárkit képes legyőzni. Hazai pályán természetesen még jobbak az esélyeink - fogalmazott Palmarsson, aki szerint a Veszprémnek a győzelem lehet csak a mérce.

Most igen komoly sorozat előtt áll a Telekom Veszprém, hiszen a hétvégén a THW Kiellel, jövő héten a Barcelonaval, aztán a Szegeddel kell farkasszemet nézniük. Utóbbi két meccset ráadásul idegenben tartják.

- Frissen, energikusan várom ezt a sorozatot. Nem hátráltat sérülés, kifejezetten jól érzem magam. Szeretem a nagy meccseket, akkor megy igazán a játék is. Úgy érzem, a csapat is rápörgött a szombati derbire, hiszen mindnyájan tudjuk, az ilyen összecsapásokért érdemes kézilabdázni. A Bajnokok Ligájában persze minden találkozó rangadó, és őszintén mondom, én minden pillanatát élvezem is - nyilatkozta.

A korábban hat évig a THW Kielben légióskodó Palmarsson elárulta, tavaly még volt benne drukk, amikor egykori csapata ellen kellett pályára lépnie, mára azonban ezek az érzések kihunytak belőle.

- Jól ismerem a klubot, a csapatot, a játékosokat. Marko Vujin (Veszprémből igazolt Kielbe a jobbátlövő - a szerző.) a legjobb barátom, akivel két-három naponta beszélünk telefonon, de Christian Sprengerrel is kiváló kapcsolatot ápolunk.

Az irányító, aki a balátlövő poszton is jól érzi magát, viccesen hozzátette, persze nem magyarul csevegnek Vujinnal. Bár korábban fogadkozott, hogy megtanul magyarul, azonban bevallása szerint nincs rákényszerítve a nyelv használatára, az edzések angolul, németül zajlanak, és egyébként is rettentő nehéznek találja a azt, így inkább egykori csapattársaival németül tárgyalják ki az ügyeiket.

- Remélem, pénteken leülünk egy kávé mellé beszélgetni. Szombaton aztán az egyik térfélen állnak majd a barátaim, a másikon pedig én. De ez így van rendjén, nincs bennünk ellenérzés a mérkőzés után sem. Profik vagyunk és rég megtanultuk kezelni ezt a helyzetet - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!