Sport

2017.08.27. 15:08

Handball City Veszprém: A hazaiaké a bronzérem!

Veszprém Elég sok hibát vétett a Telekom Veszprém a szlovén Celje ellen, ám így is hozta a kötelezőt és megszerezte a bronzérmet a hazai rendezésű, jubileumi gálán, a Handball City Fesztiválon.

B. Virág Rita

Telekom-Celje

29-27 (14-10)

Veszprém, 3500 néző.

A veszprémi kézilabda egyesület fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából rendezett jubileumi tornán a harmadik helyért játszhatott a Telekom Veszprém.

Celjei gólokkal indult a bronzmérkőzés. Nagy László szépített, majd Mackovsek állította vissza a különbséget (7. perc: 1-3).

A következő percekben rendre a Celje vezetett egy-két találattal. A félidő derekához érve Gajic, majd Sulic góljaival sikerült egyenlíteni, és fordítani. Először vezetett a Telekom: 15. perc 7-6.

Ilic nagy kedvvel játszott, majd Terzic ziccerével kettőre hízott a különbség (9-7). Sőt, utóbbi pazar passzot adott Sulicnak, így 10-7-re alakult az állás.

Aztán hosszú percekre megállt a gólgyártás, 11-9-ről csak nehezen mozdultak el a csapatok. Egy szlovén kiállítás hozott fordulópontot, Jamali emberelőnyből vágta a labdát a hálóba (12-9).

Még le sem járt a celjei büntetés, amikor Blagotinseket is kiszórták a játékvezetők. Szerencsére Lékai emberhátrányban is eredményes volt, így 14-10-zel fordultak a csapatok.

Gyors veszprémi gólokkal folytatódott a találkozó, ám a Celje rendre kihasználta a veszprémi védelem megingásait, így nem sikerült leszakítani a riválist (35. perc: 16-13).

Mikler hetest védett, Manaskov pedig biztos kézzel értékesítette a helyzeteit, s hat gólra nőtt a differencia.

A Celje pillanatai következtek, és 19-13-ról 19-16-ra alakult az eredmény. Accambray, Tönnesen érkezésével láthattunk egy-két nagy gólt, de Manaskov vitte el a showt, aki remek labdaszerzés után, a levegőben mutatott be egy cselt, ezzel becsapva a kapust (47. perc: 23-19).

Gal Marguc hetesből szépített, amikor a Celje időt kért. Rövid tanácskozást követően a szlovének 23-22-re felzárkóztak, és újra izgalmas hajrá elé néztünk. Manaskov keze szerencsére nem remegett meg (51. perc: 25-23).

Lékai is hozzá tudott tenni a mérkőzéshez az utolsó percekben, amikor Ljubomir Vranjes időt kért. A svéd szakember az utolsó nyolc percre visszaküldte a pályára a tavalyi alapcsapatot.

A szlovéneket továbbra sem lehetett lebecsülni, az eredmény is ezt mutatta (27-26). Gasper Marguc hetesével lett újra kettő a különbség, Mikler a legjobbkor védett, Lékai pedig egy szép átlövéssel nem maradt több nyitott kérdés (29-26). Ugyan a Celje még vágott egy gólt, de a bronzérem így is a Telekom Veszprém kezébe került.

Veszprém, 3500 néző. V.: Mrvica, Jurinovic (horvátok). Telekom Veszprém: Alilovic – Gajic 3, Sulic 2, Nagy L. 1, Ilic 5 (2), Terzic 1, Ugalde 1. Csere: Mikler (kapus), Lékai 3, Blagotinsek 1, Jamali 1, Manaszkov 6, Gasper Marguc 3 (2), Schuch, Tönnesen 1, Accambray. Edző: Ljubomir Vranjes.

Celje Pivovarna Lasko: Lesjak – Jurecic 4 (1), Mlakar 5, Beciri 2, Mitrovic 1, Mackovsek 2, Razgor. Csere: Panjtar (kapus), D. Dujsebajev 3, Malus 3, Gal Marguc 4 (3), Anic 2, Vujovic, Kodrin, Ocvirk. Edző: Branko Tamse.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 5/4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!