Sport

2009.01.15. 03:29

Harc a kosár alatt - NB I/B-s kosárlabda-bajnokság

<b>Veszprém, Pápa</b> - Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokságban a veszprémi és a pápai alakulat egyaránt pénteken lép pályára.

Novothny Ottó

Persze míg az egyik oldalon kötelező a győzelem, addig a másik küzdőtéren hatalmas bravúr kellene a siker eléréséhez.

A Veszprémi Egyetem SC vezeti a tabellát a nyugati csoportban, és idén először mutatja be tudását. Igaz, a hazai szurkolók előtt lesz a szezonnyitó, és az ellenfél is kellemesnek ígérkezik, legalábbis papíron.

- A középmezőnyhöz tartozik riválisunk, akiknek szereplése azon múlik, hogy az Albacomp elengedi-e T licences játékosait - mondta Molnár István, a VESC szakvezetője. - Persze nekünk akkor is nyernünk kell, ha mindenki eljön hozzánk.

- Igazi évnyitó meccs lesz ez, hiszen felkészülési találkozóra nem volt lehetőségük.

- Valóban úgy alakult a programunk, hogy nem tudtunk meccskörülmények között tesztelni. Így aztán ezen a pénteki találkozón is elsősorban saját magunkra lehetünk veszélyesek, hiszen nem kizárt, hogy dadogni fog a kezünkben a labda. Ugyanakkor, ha védekezünk, nem lehet komoly gondunk.

- Mándityot ismét a pályán láthatjuk?

- Sajnos ezúttal a kezén szerzett kisebb sérülést. Nem tudom még pontosan, hogy érdemes-e megkockáztatni a szereplését. Azért valószínű, hogy a hazai közönség ismét láthatja őt. Bízom benne, hogy céljaink elérése felé tovább menetelünk, és ezen az úton a fehérváriak elleni győzelem kötelező.

A Pápai KC viszont kitűnően indította az esztendőt, hazai körülmények között az élcsapat Bonyhádot fektették két vállra.

- Jól játszottak a fiúk, kijött a lépés - kezdte higgadtan Vajda József, a pápaiak mestere. - Azért vagyok különösen boldog, mert amiről már régóta beszélek, most kezd megvalósulni: a fiatalok egyre meghatározóbb szerepet játszanak.

- Sopronban pokoli percek várnak a csapatra.

- A hét közepén edzőmeccset játszottunk Körmenden, elégedett voltam a tapasztalatokkal. Úgy tűnik, tovább tart a megfelelő formánk. A Sopron egyébként kiváló társaság. Mi elsősorban arra törekszünk, hogy ez a jó teljesítmény folytatódjon, és majd kiderül, mire lesz elég.

- A Bonyhád ellen feltűnő volt, ahogy biztatták egymást a srácok.

- Maximálisan egyetértek, felfokozott volt a hangulat a pályán belül, illetve azon kívül is együtt volt a társaság. Ez mindenképpen biztató, ismerve az előttünk álló feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!