Sport

2017.07.21. 18:45

Harcban a dobogóért - Vadnai Jonatán az Európa-bajnokságon

DOUARNENEZ - Felemás napokat tudhat maga mögött Vadnai Jonatán a Franciaországban zajló Laser Standard U21-es Európa-bajnokságon.

Bényi Kálmán

Huszonkét nemzet 71 sportolója verseng az idei Laser Standard U21-es Európa-bajnokságon. Nem túl sokan neveztek a kontinensvetélkedőre, ám ennek meglehetősen prózai oka van.

A verseny végén egy nap marad átutazni Nieuwpoortba, Belgiumba a világbajnokságra. Az útvonaltervező szerint a két település 836 kilométerre fekszik egymástól. Douarnenezbe épp ezért Érdi Mária sem utazott el, pedig a verseny egyik legnagyobb esélyese volt a lányok mezőnyében.

Vadnai Jonatán jelenleg a második helyen áll
Fotó: Hunsail.hu

Visszatérve az Eb-re: Vadnai Jonatán szerdán elég gyengén kezdett, de másnap már remek formát mutatva vetélkedett egyik legnagyobb riválisával, a spanyol Joel Rodriguezzel.

Szerdán egy negyedik és egy kilencedik helyet szerzett Jonatán, másnap viszont ideális időben, 12-15 csomós szélben végig vezetve megnyerte a harmadik futamot. A negyedikben pedig másodikként végzett a spanyol rivális mögött.

Jelenleg összetettben a második helyen áll, két ponttal lemaradva a Joel Rodriguez mögött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!