Sport

2010.07.27. 14:28

Három pont a változásért

Veszprém - A parlament megszavazta az új sporttörvényt, melynek megvalósítását azonban meglehetősen sok bizonytalanság kíséri.

Novothny Ottó

Ezek közül a legfontosabb persze az, hogy még nem hirdették ki, másfelől az Európai Bizottság sem szentesítette. Éppen a kétségek miatt kérdeztük meg dr. Varga Attila ügyvédet, hogy pontosan mit jelenthet a gyakorlatban az új szabályozás.

- Három sarkallatos pontot látok a tervezetben - kezdte a sportos ügyvéd. - A kiemelt látványsportágak támogatását költségként lehet elszámolni és ez az összeg a társasági nyereségadóból hetven százalékig levonható. Megjegyzem, éppen ez nem tetszik az Európai Bizottságnak, tudniillik elvből ellenzik, ha állami pénzt fordítanak élsportra, márpedig itt ez történik.

A második nagy változás az, hogy a sportvezetők, sportolók az ekho hatálya, vagyis egyszerűsített adó alá kerülnek. Nem kell reklámokkal és egyéb trükkökkel szórakozni az esetükben.

A harmadik fontos kérdés, a létesítményekkel kapcsolatos illetékkönnyítés. Ez tulajdonképpen jogszabály kiszélesítés, ami abból áll, hogy sportingatlan felújítása, építése esetén is érvényes lenne a négyéves várakozás. Ha a birtokszerzést követően négy esztendőn belül megvalósul a sportos beruházás, akkor a hat százalékos illetéket nem kell befizetni. Hangsúlyozom mindez egyelőre pusztán törvényi lehetőség, részletesebben beszélni róla csak a kihirdetését követően érdemes - fejezte be dr. Varga Attila.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!