Sport

2014.06.15. 08:55

Három tornaérem az utolsó versenyről

Veszprém - Kőröshegyen rendezték meg a tanév utolsó tornaversenyét. Az eseményen hat iskola női csapatai vettek részt és mutatták be gyakorlataikat.

Novothny Ottó

A mezőnyben ott volt a veszprémi Botev iskola társulata is Papréti Emese testnevelő irányításával. A botevosok három korosztályos alakulattal léptek a szerekhez. A tizenötödik Balaton kupán a diákolimpiai győztes budapesti és a nagyon erős debreceni együttes is elindult.

A veszprémiek a legkisebbeknél kimagaslóan teljesítettek, hiszen csapatban a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel, míg egyéniben az arany és az ezüstérmet is elhozták. A győztes társaság névsora: Csuta Sára, Lakatos-Bartók Zsuzsi, Boros Laura, Kiliti Eszter, Baján Enikő, Gugolya Zsófia, Csikó Kinga. A versenyt Csikó nyerte meg, Baján lett a második, Gugolya a hetedik.

A veszprémi Botev iskola nagyszerűen szerepelt a viadalon (Fotó: Botev iskola)

 

A II. korcsoportban Budapest nyert, Balatonföldvár második helyen végzett, a veszprémiek pedig a dobogó harmadik fokára léphettek fel. A bronzérmesek: Kálmán Lilla, Fóris Hanna, Cserháti Luca, Stark Beneriké, Pénzes Patrícia, Szuhánszky Emma, Csikó Kinga. Egyéniben Szuhánszky alig maradt le a dobogóról, negyedik lett, Csikó nyolcadik. A III-IV. korosztályban a budapestiek megközelíthetetlenek voltak, de a második helyért nagy harc folyt a debreceni és veszprémi közösség között. Végül a Botev iskolának itt is a bronzérem jutott. A csapat: Horváth Hanna, Lendvai Dóra, Magyar Zsófia, Brotschul Natália, Petres Fanni, Gugolya Mónika. Egyéniben Petres hatodik, Gugolya hetedik, Brotschul kilencedik helyen zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!