Bajnokok Ligája

2019.05.01. 23:04

Háromgólos előnyt szerzett a Barcelona

A katalánok háromgólos győzelmet arattak szerdán az FC Liverpool felett a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán.

Barcelona, 2019. május 1. Luis Suarez, az FC Barcelona játékosa, miután gólt rúgott a Liverpool ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjének elsõ mérkõzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban 2019. május 1-jén. MTI/AP/Manu Fernandez

Forrás: MTI / AP

Fotó: Manu Fernandez

A Barca története során – két-két vereség és döntetlen után – először múlta felül hazai pályán a Vörösöket. A Barcelona jubileumot is ünnepelhetett, ugyanis első találata az 500. volt a legrangosabb európai kupasorozatban.

A mérkőzés óriási iramban kezdődött, mindkét gárda gólra törően futballozott, egymást követték a látványos, helyenként pedig szemet gyönyörködtető akciók. De amíg az angolok hadilábon álltak a kapu eltalálásával, addig Luis Suarez egy tökéletes ütemű és hajszálpontos beadásba jól tette bele a lábát, így először volt eredményes a BL jelenlegi kiírásában.

Ivan Rakitic, az FC Barcelona (j) és Naby Keita, a Liverpool játékosa a mérkőzésen
Fotó: Alberto Estevez / MTI / EPA / EFE

A folytatásban – főleg az idő múlásával – már inkább a Liverpool volt veszélyesebb, mégis a Barcelona növelte az előnyét, mert Suarez próbálkozását követően a keresztlécről kipattant labdát a csapatkapitány, Lionel Messi lőtte a kapuba. A meccs legszebb gólja viszont még hátravolt: az argentin játékmester szabadrúgásból kilőtte a jobb felső sarkot, ezzel pályafutása 600. találatát szerezte klubszínekben, azaz valamennyit gránátvörös-kékben. A szigetországiak ugyan szépíthettek volna, csakhogy előbb Ivan Rakitic mentett a gólvonalon, majd a kipattanót Mohamed Szalah ziccerben a bal kapufára lőtte, így csapata rendkívül nehéz helyzetből várhatja a jövő keddi, liverpooli visszavágót.

A Barcelona a BL jelenlegi kiírásában veretlen, nyolc győzelem és három döntetlen a mérlege.

Forrás: MTI

Borítókép: Luis Suarez, az FC Barcelona játékosa, miután gólt rúgott a Liverpool ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban 2019. május 1-jén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában