Sport

2017.02.01. 16:15

Hat helyezést javítottak a veszprémiek

Veszprém - A tavalyihoz képest hat helyet javított a Domonkos László Veszprém Judo Sport Egyesület az országos ranglistán.

B. Virág Rita

Nyilvánosságra hozta a Magyar Judo Szövetség a 2016-ban elért eredmények alapjául szolgáló országos egyesületi rangsort. A 200 klubot megemlítő listán a veszprémiek a 36. helyet foglalják el, ami hat helyezéssel jobb, mint a tavalyi pozíció.

Horváth László klubvezetőtől megtudtuk, az előző évben összesen 52 versenyen vettek részt, s a 87 sportoló 96 aranyérmet, 67 ezüstöt és 82 bronzot szerzett.

Horváth Dorottya érte el a klub legnagyobb nemzetközi sikerét Fotó: Horváth László

- Országos bajnoki dobogós helyezéssekkel rendelkezünk, és tavaly a csapatversenyben is meg tudtuk méretni magunkat. Fontos kiemelni, hogy országos bajnokságon tudott ezüstérmet szerezni Hajdu Balázs és Horváth Levente, bronzérmet pedig Horváth Dorottya érdemelt ki. Országos diákolimpián is bőven kijutott nekünk a sikerből: Gazda Patrik és Horváth Levente két második, míg Németh Bulcsú Botond és Lőrincze Ditta két harmadik helyet gyűjtött be - tudtuk meg Horváth Lászlótól.

Az egyesület különösen büszke lehet a két nemzetközi porondon elért érmes helyezésre is: Horváth Dorottya megnyerte a Francia Judo- kupát Párizsban, míg Lőrincze Ditta harmadikként zárt a serdülő Európa-kupán.

Fontos megemlíteni, hogy a tavalyi sikerek után idén február 18-án a Veszprém Arénában szervezi meg az egylet az országos ifjúsági bajnokságot és régiós rang-sorolót, ahová félezernél is több sportolót várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!