Sport

2016.12.01. 20:31

Hatalmas előnnyel szerzett aranyérmet

Veszprém, Bócsa - A Dél-Alföldön, Bócsa község határában rendezték meg a kétnapos Őszi Boróka Kupa tájékozódási futóversenyt, ahol egy rövidített normál távú és egy normál távú futamon vehettek részt a nevezők.

Bényi Kálmán

Félezernél is több tájfutó vágott neki a sajátos terepen kijelölt, légvonalban 2-12 kilométer hosszúságú pályáknak. A népes mezőnyben rajthoz álltak finn, szlovák, román, szerb, osztrák, cseh, szlovén, horvát, spanyol versenyzők is.

A Veszprém megyei klubok négy indulót delegáltak a rangos megmérettetésre. Régiónk képviselői végül mindkét nap hibátlanul teljesítették a pályát, és ösz-szetett időeredményük alapján két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek.

Wieder Ilona (piros felsőben) remekül teljesített a viadalon
Fotó: Wieder Ferenc

Érdekesség, hogy az egyik Veszprém megyei arany birtokosa, Wieder Ilona kategóriájában 17 perces fölénnyel nyert, több magyar, szerb és finn versenyzőt maga mögé utasítva.Eredmények, W10D: 2. Takács Rebeka (BSC), W12D: 1. Dombi Júlia (BSC), W60: 1. Wieder Ilona (VHS), M70: 3. Horváth Béla (HER).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!