Sport

2015.12.12. 18:38

Hatvanhat gól a hálóban!

Balatonfüred – Gólzáporos meccsel búcsúzott az évtől a Balatonfüredi KSE szombaton a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

BKSE-Ceglédi KKSE 37:29 (20:13)

Balatonfüred, 400 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P.

Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gábori 1, Petrovski 2, BÁNHIDI 4, Gerdán, Zdolik 4 (1), BÓKA 3. Csere: Rózsavölgyi (kapus), SZÖLLŐSI 6, LIGETVÁRI 4, Nemes 1, Gyene 1 (1), KASPAREK 6, Győri 2, Törteli, NÉMETH 3. Edző: Csoknyai István.

Ceglédi KKSE: Bősz – Országh 2, PERISIC 6, ANDELIC 6, Tóth 2, Lepsényi, Hódi 1. Csere: Mojsilov (kapus), Sipeki, Grbovic 2, KUN 8, Lászlai 1, Megyeri 1, Borsos, Karanovic. Edző: Kökény István.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 0/0.

Bóka volt először eredményes a meccsen, a Füred jó védekezéssel kezdett. Majdnem négy perc kellett a Ceglédnek az első találathoz, 2:1. Nem sokkal később egyenlítettek a vendégek, de Szöllősi rögtön egy bombagóllal válaszolt. Kettőre nőtt a hazai előny, amely tovább hízhatott volna, de Fazekas nagyszerű védései után támadásban rendre hibázott a BKSE.

A 11. percben aztán a fiatal Nemes góljával 7:3-ra alakult az eredmény. A hibák ellenére összességében magabiztosan és ötletesen játszott a Füred, amely félidő dereka felé haladva már hattal vezetett, 15. perc: 10:4.

A folytatásban több helyzet kimaradt, de ez is belefért a hazaiaknak, 22. perc: 15:7. Fazekas védése után Bóka harmadik találatával 18:10-re vezetett a BKSE. Kun egy duplával szépített, három és fél perc volt a szünetig. Erre pedig Kasparek válaszolt, a cseh légiós is három gólnál járt már ekkor. A félidő hajrája pörgős volt, végül hétgólos hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

Vendéggóllal kezdődött a második játékrész, kettővel válaszolt a Balaton-parti együttes. Szöllősi már hat találatnál járt, tízre hízott a különbség, 25:15.

A folytatásban Kun és Perisic vezérletével zárkózott valamelyest a Cegléd, 39. perc: 26:19. A ziccerek értékesítésével továbbra is akadtak gondjai a Fürednek, amelytől a szerencse is elpártolt olykor, többször is a kapufáról vágódott ki a labda. Szőllősi hetesét megfogta Bősz, a 45. percben 28:21-et mutatott az eredményjelző.

Ismét a fürediek percei következtek, Győri találatával megint tízre nőtt a hazai előny, 49. perc: 31:21. Nem volt esélye a Ceglédnek, amely ezzel együtt nem adta fel, szimpatikusan harcolt nagy hátrányban is.

A Balaton-partiaknál a fiatalok kerültek pályára, Kasparek csipkedte magát támadásban, a másik oldalon pedig Kun jeleskedett.

A vége jó nagy gólcsata lett, de a lényeg: magabiztosan gyűjtötte be a pontokat a BKSE, amely sikerével gyakorlatilag bebiztosította helyét a felsőházban.

Csoknyai István: - Gratulálok az őszi szezonhoz a csapatnak, nagy valószínűséggel ezzel a sikerrel már ott vagyunk a felsőházi rájátszásban. A mai meccsen rengeteg helyzetünk volt, sok gólt lőttünk, viszont sajnos sokat is kaptunk.

Kökény István: - Az utóbbi hetek eredménytelensége lelkileg is megviselte a csapatot. Örömteli, hogy sokszor találtunk a kapuba, de a fürediek lerohanásaival nem tudtunk mit kezdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!