Sport

2017.07.04. 11:17

Hawaii kvótát szerzett a veszprémi triatlonos

KLAGENFURT, VESZPRÉM Fantasztikus veszprémi sikerrel ért véget az Ironman Austria elnevezésű viadal, ahol a VTE sportolója, Weöres Szabolcs kategóriájában második lett és ezzel kvótát szerzett a hawaii világbajnokságra.

B. Virág Rita

Elképesztő, amit az elmúlt években a Veszprémi Triatlon Egylet képviselői produkálnak. Tavaly Brassay Réka és Rónaszéki Balázs is eljutott a triatlonosok mekkájába, a hawaii világbajnokságra, de az idén sem maradunk veszprémi induló nélkül.

A hétvégén, Klagenfurtban rendezték meg az Ironman Austria elnevezésű erőpróbát, ahol több veszprémi is próbára tette magát. Közülük mindenképpen kiemelkedik Weöres Szabolcs eredménye, aki nemcsak ezüstérmet szerzett a 9:12:27 órás időeredményével a 40-44 évesek között, hanem egyúttal indulási jogot kapott a hawaii világbajnokságra is.

Weöres Szabolcs nemcsak remek triatlonos, vitorlázóként például az Amerika Kupáján is szerepelt már 
Fotó: Archív/Szabó Péter Dániel

Tízszeres vasembernek mondhatja magát Burján Jenő (10:37), de új egyéni csúcsot ért el dr. Sándor Norbert (10:31), valamint dr. Földi József is (10:37). Utóbbi ugyancsak tizedszer teljesítette a 3.8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 42.195 kilométer futásból álló ironmant. A következő kihívás a frankfurti Eb lesz, ahol Rónaszéki Balázsért szoríthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!