Sport

2014.09.11. 11:05

Hazai pályán kezd az átalakult Várpalotai BSK

Hazai pályán kezdi meg szereplését a Várpalotai BSK alaposan átalakult NB I/B-s kézilabdacsapata a 2014/2015-ös szezonban. Az együttes szombaton a Csurgó fiataljait fogadja.

Horváth Gábor

Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, nyáron bőven akadtak változások a várpalotai kézisek háza táján. A csapat egyik legjobbja, Putics Bence sérülése miatt még jó ideig nem léphet pályára, a gólerős átlövő térdét megoperálták. Venczel Attila Székesfehérvárra, Bella Viktor Győrbe igazolt.

A tavalyi csapat, a nyáron alaposan átalakult a palotai keret (Fotó: Penovác Károly)

Nemcsak a játékoskeretben, a kispadon is váltás történt, Kaló Sándor mégsem vállalt még egy szezont, a rutinos mester helyét a szintén nem kezdő Galambos Attila foglalta el.

– Engem is váratlanul ért a felkérés. Sanyi bácsi remek kolléga, tisztelem a munkáját. Az utóbbi időben többször beszélgettünk és azt mondta, rám gondolt, mint utódjára. Nem sokkal később megkeresett a palotai vezetőség és meg is egyeztünk – nyilatkozta lapunknak Galambos Attila.

A korábban az MKB-MVM Veszprém KC utánpótlásában dolgozó, kiválóan felkészült szakember, akinek a nemrég Eb-ezüstöt nyert U-18-as magyar válogatottban több tanítványa is szerepelt, kiemelte: nagy kihívás számára a VBSK irányítása.

– Az NB I/B az élvonal kapuja, ráadásul felnőtt csapattal még nem dolgoztam. A helyzetet könnyíti, hogy az együttes átlagéletkora alacsony. A keret jelentősen átalakult, többen távoztak és Putics Bence mellett mások is bajlódnak sérüléssel, vagy erőnléti problémával. Új csapatot kell építeni, ami nem megy egyik napról a másikra. Nehéz helyzetben vagyunk, de tetszik a feladat. Meg kell felelnünk fantasztikus szurkolóinknak is, akik példaértékű szeretettel viseltetnek a kézilabda és a csapat iránt.

Galambos Attila elmondta, véleménye szerint a második vonal színvonala emelkedett, több az erős, jó játékerőt képviselő alakulat. A trénernek nem sok ideje volt a csapatépítésre, de az idei Cell-kupa, amelyen harmadik helyen zárt az együttes, jó alkalom volt arra, hogy megismerje a játékosokat, összerázódjon a társasággal.

- A célkitűzés az, hogy szilárd, stabil teljesítmény nyújtva biztos középcsapatként szerepeljünk. Egy-két fordulót követően már többet tudunk, nagyobb rálátásunk lesz a formánkra, tudásunkra és a többiek erejére. Változik a játék és a taktika, a csapat életkora miatt egy gyorsabb támadójátékot szeretnénk megvalósítani, természetesen meghagyva azokat az alapokat, amelyeket Kaló Sándor vezetésével rakott le a VBSK – tette hozzá a szakember.

A Várpalotai BSK szeptember 13-án, szombaton 18 órakor kezdi meg a szezont. Az együttes a Csurgó U-23-as alakulatát fogadja hazai környezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!