Csak a siker elfogadható

2019.03.09. 11:00

Hazai pályán kezdi a rájátszást a veszprémi futsalcsapat

Az influenza­járványt legyőzve hétfőn végre elkezdi a rájátszást az 1. FC Veszprém a futsal NB I-ben.

Horváth Gábor

A bakonyiaknál felgyógyultak a betegek

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az alapszakasz befejezése óta nem lépett pályára a bajnokságban az 1. Futsal Club Veszprém, amely viszont kitűnően helytállt a Magyar Kupában. A bakonyiak a szigetszentmiklósi négyes döntő fináléjában hatalmas csatában maradtak alul az MVFC-Berettyóújfaluval szemben, így ezüstérmet szereztek a sorozatban. Madarász János edző elmondta: sajnálja, hogy nem sikerült feltenniük az i-re a pontot és összehozni a klubtörténeti sikert, de nagyon büszke csapatára. Legénysége a Dunaferr elleni elődöntőben és a már említett fináléban is kitűnően helytállt, emelt fővel vonulhatott le a pályáról.

A bakonyiaknál felgyógyultak a betegek Fotó: Penovác Károly/Napló

A veszprémiek – akik a bajnoki alapszakaszban a második helyen zártak – a rájátszás első körében szabadnaposak voltak, majd a múlt héten esedékes meccsüket kényszerűségből elhalasztották.

Az 1. FCV az Aramis SE vendégeként lépett volna pályára, ám a játékosok közül többen is megbetegedtek, emellett két sérült is akadt, így ki sem tudott volna állni a csapat. A találkozót április 19-ére halasztották.

Így a rájátszásbeli bemutatkozás végül hazai lesz: a B csoportban a BME-BT FC-t fogadja a bakonyi alakulat.

– A hírek szerint ellenfelünk erősíteni szeretne. Nem tudom, hogy ez sikerül-e neki, de a mi szempontunkból ez nem is lényeges. Bárhogy állnak is ki, nekünk meg kell nyernünk a találkozót céljaink eléréséhez – fogalmazott Madarász János, aki most már számíthat a korábbi hiányzókra. A mérkőzés hétfőn 18.30-kor kezdődik a Március 15. úti sportcsarnokban.

Az alapszakaszban az 1. FCV oda-vissza verte mostani ellenfelét, hazai pályán 3-2, Budapesten 7-4 arányban bizonyult jobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában