Két siker kell a fináléba jutáshoz a Nyíregyháza ellen

2019.05.01. 16:52

Hazai pályán kezdi az elődöntőt a Hoya

Az alapszakasz negyedik helyén végzett Nyíregyháza Blue Sharks ellen harcolhatja ki a döntőbe jutást a Hoya Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda-csapata az NB I/B piros csoportjában.

B. Virág Rita

Eddig különösebb meglepetés nélkül zajlott a rájátszás a kosárlabda NB I/B piros csoportjában, vagyis a legjobb négy közé az alapszakasz első négy helyezettje jutott. Eszerint a Veszprém a Nyíregyházával, a MAFC az Oroszlánnyal méri össze erejét a fináléba jutásért. A párharcok két győzelemig tartanak, a pályaelőnyt a Hoya, valamint a MAFC birtokolja, vagyis 1-1-es állás esetén a döntő ütközetet saját közönségük előtt vívhatják meg.

A bakonyiak az idei szezonban eddig háromszor mérhették össze erejüket a nyírségiekkel, a Hepp Kupa fináléjában 84-67-re, rendkívül biztosan nyert a Veszprém. Az alapszakaszban a Vetési gimnáziumban lejátszott találkozón 99-83-ra győztek a hazaiak, míg az utolsó fordulóban, ahol már bebiztosította első helyét a Hoya, a Nyíregyháza örülhetett (94-75).

– Hiba lenne ezekből az összecsapásokból kiindulni, hiszen azok eredménye itt most egyáltalán nem számít. A rájátszás mindig más, ebben a szakaszban már extra motivációval lépnek pályára a csapatok, ezért egyáltalán nem tekintjük magunkat favoritnak és kellő igyekezettel próbáljuk majd érvényre juttatni akaratunkat – fogalmazott Mérész Csaba, az egyetemisták szakvezetője.

A tréner úgy fogalmazott, mindenképpen szeretnék megőrizni a hazai pályát, vagyis az első, csütörtöki találkozón a győzelem kiharcolásánál nincs fontosabb.

– A Nyíregyháza kifejezetten jó szerkezetű csapat, amely hozzánk hasonlóan gyors, agresszív kosárlabdát képvisel. Tóth Gergely centerjátékára mindenképpen szeretném felhívni a figyelmet, ezen a poszton ő az osztály egyik legjobbja. A nyírségiek mezőnysorát is dicsérnem kell, távolról is igen veszélyes játékosok alkotják – magyarázta az edző.

Mérész Csaba elárulta, ahhoz elég rövid idő állt rendelkezésre, hogy új védekezési formációt gyakoroljanak be, de támadásban sikerült egy-két új figurát elsajátítani.

– Amennyiben nyerünk, akkor ellenfelünknél nyugodtabban várhatjuk a vasárnapi, második találkozót. Semmit sem szeretnénk a véletlenre bízni, ezért még szerdán is edzettünk, keményen. Bízom benne, hogy a legfontosabb pillanatokban kellően koncentráltak leszünk, játékosaim pedig kihozzák magukból a maximumot, s kreatívan, a megszokott színvonalon kosaraznak. Boldog lennék, ha két mérkőzés alatt bejutnánk a döntőbe, ám egyelőre most a csütörtöki, első felvonásra koncentrálunk – fogalmazott a tréner.

A zöld csoportban is folytatódik a rájátszás: a Concordia Motax KC az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győrrel mérkőzik meg az 5-8. helyért. Két olyan társaság meccsel majd, amelynek nem sok babér termett a negyeddöntőben. A kérdés az, mennyire sikerül majd felpörögni és mennyire motiválja a két csapatot az 5-8. hely valamelyikének megszerzése.

Az alapszakaszban a Pápa a hetedik, a Győr a hatodik helyet szerezte meg, tehát nagyjából két azonos játékerőt képviselő gárda találkozik. A Pápa–Győr meccset csütörtökön 19 órától rendezik majd a városi sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában