Sport

2010.09.08. 16:26

Hazai sikerek Füreden

Balatonfüred - Nagyszerűen szerepeltek a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) vitorlásai a Laser Európa-kupán: Vadnai Benjámin a 4.7 bajnoka lett, míg Bathó Péter radialban, Kaiser Kristóf standardban szerzett bronzot.

B. Virág Rita

Kitűnően szerepelt a magyar csapat a balatonfüredi Laser Európa-kupán.

A standard osztályban Kaiser Kristóf (BYC) bronzérmet ünnepelhet, az élen Bakóczy Róbert (SVE) zárt, az ezüst Farkas Györgyé (LVE) lett.

Laser radialban a 2009-es angol bajnok Jon Emmett és a montenegrói Milivoj Dukic mögött harmadik helyen zárt a magyar bajnok Bathó Péter (BYC), aki az U-17-es korosztály legjobbja lett.

A női mezőnyben a radial legjobbja Hegedűs Fanni (BYC) lett. A 4.7-es kategóriában az Európa-bajnoki ezüstérmes Vadnai Benjámin fölényes győzelmet aratott, hiszen mind az öt futamon első helyet szerzett, ráadásul saját korosztályában. A dobogó második fokára Huszka Mátyás (BYC) állhatott fel, aki az ezüstöt három második, egy harmadik és egy tizenkettedik hellyel érte el. A harmadik helyen a montenegrói Dusan Bogdanovic végzett.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen többek között Mátyás Károly, a Nemzetközi Laser Hajóosztály európai alelnöke, dr. Kiszely Pál, Balatonfüred alpolgármestere, Nagy R. Attila, a BYC elnöke adta át a díjakat.

A BYC tájékoztatása szerint a nagy sikerre való tekintettel a jövő évi nemzetközi versenynaptárba már bele is került a füredi Európa-kupa, és 2011 szeptemberének első hétvégéjén találkoznak újra a hajóosztály legjobbjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!