Sport

2015.12.16. 19:46

Hét gól is elég volt az MVM Veszprémnek

Varasd - Egy félidőnyi jó játék is elég volt az MVM Veszprémnek ahhoz, hogy két vállra fektesse a PPD Zagreb együttesét a férfi kézilabda SEHA-Ligában. A második részben mindössze hét találatot szereztek a magyarok.

B. Virág Rita

PPD Zagreb-MVM Veszprém 19:23 (8:16)
Varasd, ezer néző. V.: Stojkovic, Nikolic (szerbek). PPD Zagreb: Stevanovic – Pavlovic 4, Obranovic 2, Kontrec 2, Sprem 2, Markoski 1, Horvat 3. Csere: Ivic (kapus), Vujic 1, Sabljic 1, Kovacevic 1, Vukic, Markovic 2 (2). Edző: Veselin Vujovic. MVM Veszprém: Alilovic – Marguc 4 (1), Nagy 2, Chema, Sulic 5, Sliskovic 3, Ugalde 5. Csere: Terzic, Palmarsson 3, Nilsson 1, Lékai. Edző: Javier Sabate.
Kiállítások: 14, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.

Idei utolsó idegenbeli összecsapására igencsak tartalékosan tudott elutazni a magyar bajnok. Az MVM Veszprém alakulatában sérülés miatt Christian Zeitz és Momir Ilic nem vállalhatta a játékot, míg a magyar válogatott felkészülése miatt Mikler Roland, Gulyás Péter és Iváncsik Gergő sem állt Javier Sabate edző rendelkezésére. A helyükre Gödör Bencét, Tóth Attilát és Schmid Pétert nevezték be a vendégek.

A horvátoknál is sok volt a hiányzó: a gólvágó Stepancic, Sebetic, Susnja, Sandrk, Mandalinic, valamint Valcic sem tudott pályára lépni.

A SEHA-Ligában a Zagreb eddig csak kétszer kapott ki, és kilencszer győzött, a mérkőzés előtt a tabellán második helyen állt a macedón Vardar Szkopje mögött.

A horvátok kezdtek jobban, a 3. percben 2:0-ra vezettek. Sliskovic szerezte a a vendégek első találatát, majd az első veszprémi emberelőnyt Ugalde használta ki. Obranovic kínai figura  végén mattolta Alilovicot (5. perc: 4:2).

Schuch és Terzic érkezett a védelembe, amely azonnal meghozta gyümölcsét, két remek labdaszerzést követően máris 4:4 állt az eredményjelzőn. Sőt, a 10. percben már Sulic találatával fordított az MVM. Sprem válaszolt azonnal, de Nagy, Ugalde és Sulic próbálkozásai is utat találtak a zágrábi kapuba (5:8), így Vujovic mester azonnal időt is kért.

A horvát tréner alaposan leteremtette tanítványait, s Sulic kiállítását követően Kovacevic szépíteni is tudott.

Palmarsson és Nilsson érkezése után először hízott négyre a különbség Sliskovic átlövésével (17. perc: 6:10). Nem elégedett meg ennyivel a Veszprém, Horvat kihagyott büntetőjét Palmarsson, Sulic, majd Ugalde gólja követte (6:13).

Vujovic kikérte második idejét is, mert csapata több mint hat perce képtelen volt a kapuba találni. A Zagreb azonban továbbra is gólképtelen maradt, mert a Veszprém kiválóan védekezett és Alilovic kapus is elemében volt.

Sabljic tizenegy perces gólcsendet tört meg, ám Ugalde még abban a percben válaszolt. A spanyol szélsőnek köszönhetően kettős előnyben fejezte be a Veszprém a félidőt, Palmarsson góljával 8:16 állt az eredményjelzőn.

Fotó: Ary Gyula

Hiába volt közel egy percig kettős előnyben az MVM, nem tudott betalálni, sőt Pavlovic bombájával indult a gólgyártás. Öt és fél percet kellett várni a bakonyiak első találatára, Marguc gyors indításból érte el.A SEHA-Liga címvédője láthatóan visszavett a tempóból, ezt mi sem jelzi jobban, hogy újabb öt perc múlva született meg a következő gólja (41. perc: 12:18).

A fiatal Zagreb ráadásul egy 5:0-ás szériával visszajött a meccsbe (53. perc: 18:22). Hiába kért időt Javier Sabate Kontrec újabb találatával újra szoros lett a találkozó. Ivic kapus minden veszprémi próbálkozást megfogott, vagy egyszerűen elrontották a támadásokat a vendégek. Bő tizenkét perc után Sulic mozdította előre övéit, s végül az MVM a gyenge második félidő dacára megszerezte újabb győzelmét a SEHA-Ligában.

 

Sokat készültek a Zagreb ellen

Veselin Vujovic: - Nehéz helyzetben voltunk a sok hiányzó miatt, ráadásul Varasdon kellett játszanunk. Nehéz hatvan perc volt. A célunk, hogy megnyerjük a következő meccset a Borac ellen, úgy menjünk a téli szünetre.

Javier Sabate: - A Zagreb kemény és jó csapat, sokat készültünk ellenük. Egyáltalán nem volt könnyű mérkőzés. Az első félidőben jól védekeztünk, így tetemes előnyt szereztünk. A szünet után ránk jöttek, de végül miénk lett a győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!