Dupla szorzós

2019.07.12. 20:00

Hétfőn kezdődik a vívók budapesti vb-je – Két tapolcai nevelésű versenyzőért szoríthatunk

Száztizenöt ország több mint ezer vívója lép pástra a hétfőn kezdődő budapesti világbajnokságon. A párbajtőr-válogatottban két tapolcai nevelésű versenyző áll pástra. A jó vb-szereplés fontos a jövő évi tokiói olimpia kvalifikációjában.

Horváth Gábor

Forrás: MTI

Igazán komoly, nagy világeseménynek ad otthont jövő hétfőtől a budapesti BOK-csarnok. Az olimpiai kvalifikációs vívó-vb-n – a hazai szövetség tájékoztatása szerint – 115 ország 1068 versenyzője lép pástra.

A legnagyobb létszám a férfi párbajtőrben lesz a fegyvernemek közül, a tapolcai nevelésű Rédli Andrásnak és Siklósi Gergelynek 229 fős mezőnyben kell helytállnia, a csapatok között pedig 43 válogatott vetélkedik majd a minél jobb helyezések eléréséért. Rédli és Siklósi Berta Dániellel és Koch Mátéval alkotja a magyar együttest, míg egyéniben Nagy Dávid indulhat még.

A párbajtőrözők kedden kezdenek a vb-n, az egyéni selejtezőt követően pénteken lesz a főverseny. A csapatselejtezőt jövő vasárnap rendezik, majd július 22-én, hétfőn döntőznek a válogatottak.

A magyar párbajtőr-válogatott néhány hete bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon, ami pluszönbizalmat adhat a csapatnak.

– Új felállásban léptünk pástra, és azt kell mondanom, nagyon jól működött. Egységes, fegyelmezett csapatként vívtunk, bátrak voltunk, és levettük egymás válláról a terhet – tekintett vissza kérésünkre az Eb-re Rédli András, aki megerősítette: egészséges önbizalommal lépnek pástra a hazai rendezésű vb-n.

Az olimpiai kvalifikációs esemény dupla szorzós, ami azt jelenti, hogy a jó szereplés különösen fontos. Elsősorban csapatban, mert ha a válogatott kijut az olimpiára, az négy vívónk ötkarikás indulását jelenti.

– Csapatban be kell jutunk a legjobb nyolcba. Persze az aranyérem a célunk, de lépésről lépésre kell haladnunk, a mezőny pedig rendkívül kiegyenlített. Nehéz a sorsolásunk, hiszen az ukránokkal nézünk farkasszemet. Meg kell őriznünk a fegyelmezettséget, nagyon készülünk! Egyéniben még nehezebb jósolni – fogalmazott Rédli András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában