Sport

2013.08.14. 22:00

Hétvégi tereprali minden mennyiségben

Tereprali Világ kupát és egyben nyílt magyar bajnoki futamot rendeznek a hétvégén a városban, illetve környékén.

Novothny Ottó

A 10. Hungarian Baja VK programja már augusztus 16-án megkezdődik. nem is akármilyen bemutatóval, hiszen a városban rendeznek két prológ futamot, ami azt jelenti, hogy versenyautók, motorok és quadok versengenek majd pénteken 17.20-kor, illetve két órával később.

Eközben persze bárki közelebbről is megszemlélheti a gépeket a buszmegálló, Perutz stadion környékén kialakított szervizparkban.

A prológ után pénteken 21 órakor startceremónia szórakoztatja majd az érdeklődőket, ezt Pápa Fő terén tekinthetik meg a nézők.

Fantasztikus mezőny gyűlt össze a pápai terepraliversenyen

Szombaton 120, vasárnap 98 kilométer vár a nemzetközi mezőnyre, melyben harminchat autó, négy kamion és negyven quad, illetve motor áll majd rajthoz.

A program vasárnap 19 órakor a Várkertfürdő előtt zárul, ahol szülinapi partit tart a terepralisok nagy családja a tizedik év alkalmából.

Érdekesség, hogy a Világ- kupa közben Pápán tanácskozik majd a Nemzetközi Automobil Szövetség terepralis szabályalkotó bizottsága és itt döntik el, milyen előírásokat kell majd a jövő esztendőben betartaniuk a sportág csapa-tainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!