Sport

2016.04.10. 15:06

Hibát, hibára halmoztak az NB I/B-ben

Négy veszprémi és egy várpalotai nevelésű játékost is felvonultató Dabas jó játékkal és megérdemelten nyert az ezúttal sok hibával kézilabdázó Veszprémi KSE ellen a férfi NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Veszprémi KSE–Dabas KC

28:32 (12:15)
Veszprém, 200 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
Veszprémi KSE: Szász – Tombor 7 (2), Lelkes 2, Kovács Gy., Kisék, Márton B. 2, Márkus. Csere: Csíki (kapus), Kis Á., Pásztor 3, Gulás 7, Heiczinger 4, Szobol 2, Patkós 1. Edző: Zsigmond György.
Dabas: Duleba – Pocsai 6 (1), Bodorovics 1, Boda, Mazák, Hajdu 5, Zakics 3. Csere: Kovács P. (kapus), Bakos 4, Vizes 3, Kis A. 1, Hollós 2, Priczel 5, Tomic 2. Edző: Szilágyi Zoltán.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

A jelenlegi bronzérmes a második helyen álló Dabast fogadta a férfi kézilabda NB I/B-ben. Ugyan a  többi csapat pihent, de a vendégek kérésére május végéről előrehozták a találkozót.

Dabasi góllal indult a derbi, majd Tombor hetesével egyenlített a VKSE, sőt Gulás találatával már itt volt az előny. Négy perces gólcsendet követően egalizált a Dabas (9. perc: 2:2).

Rendre a VKSE ment elől, de a vendégek rendre egyenlítettek. Sőt, a 15. percben 5:6-ra sikerült a Dabasnak fordítani. Hullámzott a játék, Gulás és Heiczinger fordított, ám két perc múlva megint az ezüstérmes neve mellett szerepelt a magasabb szám (24. perc: 9:11).

Sajnos a veszprémi kapusok ezúttal sem brillíroztak, így hiába támadott jól a VKSE, a Dabas háromra növelte a különbséget (12:15).

Az exveszprémi Priczel Bence gyors góljaival indult a második felvonás, majd Lelkes szépített, azonban egy 4:1-es dabasi szériával tetemes hátrányba került a házigazda (36. perc: 14:21). Tombor és Heiczinger fújt riadót, a szélső és a beálló is gyorsan duplázott, majd Patkós és Tombor újabb találataival visszajött a meccsbe a VKSE (46. perc: 20:22).

Ezt követően sajnos megint a Dabas pillanatai következtek, két eladott labda, majd elrontott veszprémi támadást követően ötre hízott a differencia (20:25), sőt hiába szépített Tombor, mert 21:27-es eredménnyel kezdődött meg a hajrá.

Védekezést váltott a VKSE, s ennek köszönhetően sikerült remek gólokkal felzárkózni (24:27), ám a Dabas már nem hagyta kiénekelni a sajtot a szájából. A VKSE hazai pályán szenvedett nem várt vereséget.

Zsigmond György: - Ennyi hibával nem lehet  rangadót nyerni. Az első félidő utolsó öt percét, s a második játékrész elejét nagyon elrontottuk. Hiába igyekeztünk, nem tudtunk kijönni a gödörből. Az utolsó négy fordulóban mindent megteszünk, hogy javítsunk és megszerezzük a hőn áhított érmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!