Hihetetlen: bajnok lett a Füred!

2018.06.02. 19:27

A balatoniak hozták a kötelezőt, az Úrkút nagy meglepetésre nem bírt ellenfelével

Megtörtént, amire csak nagyon kevesen számítottak! Az abszolút befutó úrkútiak az utolsó körben hazai pályán bukták el a bajnoki címet. Nyert és előzött a Füred, amely így aranyérmet ünnepelhet az MTD Hungária megyei első osztályban.

Horváth Gábor

Így ünnepeltek a fürediek az öltözőben, miután megtudták, botlott a legnagyobb rivális Fotó: Facebook

A Fűzfői AK meghatározó szerepet játszott idén a labdarúgó megye végső sorrendjének kialakulásában. A FAK „csak” ötödik lett, de előbb – a Füred legyőzésével – az úrkútiakat hozta kedvező helyzetbe, majd amit adott, el is vette: az utolsó körben döntetlen ért el Úrkúton. Ez pedig azt jelentette, hogy a balatonfürediek visszaelőzték riválisukat, és megkaparintották a bajnoki címet.

Az úrkútiak 2:0-ás hátrányba kerültek a FAK ellen, órási hajrát produkálva döntetlenre mentették a meccset, ám a győzelmet nem tudták kivívni. A Füred kiütéses sikert aratott a Devecserrel szemben.

VBSK-Sümeg 3:1 (3:0)

Várpalota, 50 néző. Jv.: Gáspár A. Várpalotai BSK: Bálint – Hulka (Balogh Á.), Borbély, Borbás, Bogdán (Mária), Kalapács (Zsupek), Szabó G., Nagy R., Mundi, Papp R., Kustán. Edző: Pencz Norbert.

Sümeg VSE: Kovács R. – Kulman, Hegedűs, Bencze (Dörnyei), Makkos, Bujtor, Reicz, Schönberger, Mayer, Rédei, Horváth R. Edző: Fördős József. Gólszerzők: Mundi Martin, Kalapács, Hegedűs (öngól), ill. Mayer.

A jó iramú szezonzáró mérkőzésen győzelemmel búcsúzott el a Banyász közönségétől. Megérdemelt hazai győzelem. Jók: mindenki, ill. mindenki.

A Fűzfői AK Kovács Kálmán (jobbra) góljával szerzett vezetést Úrkúton, ahol a hazaiak (balra Szabó Levente) bajnoki ünnepre készültek, de a döntetlen azt jelentette, hogy az utolsó körben visszacsúsztak a második helyre Fotó: Nagy Lajos

 

BSE-Ugod SE 4:0 (3:0)

Balatonalmádi, 100 néző. Jv.: Jónás B. Balatonalmádi SE: Borda – Blaski (Hencz), Stiger, Újvári (Sági), Sánta, Horváth P., Zömbik, Straub (Lendvai), Burcsik, Bendicsek, Varga P. Edző: Kozma Csaba. Ugod SE: Simon – Mogyorósi, Gödri Á., Varga T. (Szalay), Zsirai (Szőke Za.), Zsoldos, Szommer, Czere, Gödri D. (Egyed), Kovács K., Györkös. Edző: Szőke Zoltán. Gólszerzők: Straub (3), Varga P.

A jó napot kifogó BSE rögtön támadólag lépett fel és már a mérkőzés elején Straub Ádám mesterhármasával tetemes előnyre tett szert. Szünet után folytatódott a hazai fölény, de a kapufa és a jól védő ugodi kapus meghiúsította a nagyobb arányú hazai győzelmet. Jók: az egész BSE, Straub a mezőny legjobbja, ill. senki.

CsSE-Kristály 5:5 (3:2)

Csetény, 120 néző. Jv.: Nedvesi R. Csetény SE: Schoffhauser – Hornyacsek R., Peng (Jakab), Rummel, Bíró, Pass (Varga D.), Ganzler, Hornyacsek E. (Nagy E.), Gersics, Nagy R., Horváth B. Edző: Nagy László, Kottyán Bálint. Ajka Kristály SE: Szalai – Bakos, Hauser R., Primusz (Kungl), Ménes (Sipos), Ambrus, Hauser T., Szabó Z., Jeney, Mészáros, Szarka. Edző: Sipos Tamás.

Gólszerzők: Pass (2), Horváth B., Gersics, Peng, ill. Mészáros, Szarka, Szabó Z., Ambrus, Bakos. A kilátogató nézők gólgazdag, felszabadult mérkőzést láthattak. Köszönjük az egész éves támogatást, és bíztatást! Jók: mindenki, ill. mindenki.

Úrkút SK-FAK 2:2 (0:2)

Úrkút, 400 néző. Jv.: Pap E. Úrkút SK: Kádár – Új, Lang, Imre (Pfaff), Szabó L., Korpos (Keller), Garai, Kuti (Freili), Marics (Márton), Varga M., Haman. Edző: Garai Péter.

Fűzfői AK: Radnai – Kovács K., Kallós, Vati, Balatoni, Humli (Varga T.), Auerbach, Szalai, Nyári, Pál, Szabó P. Edző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Haman, Új, ill. Kovács K., Szabó Levente (öngól).

Lassan, körülményesen, rossz felfogásban kezdte a meccset a hazai csapat. A 10. percben egy pontrúgás után Szabó tiszta helyzetben a kapu mellé fejelt, ezután egy egyéni hiba miatt a balatonfűzfőiek lekontrázták az úrkútiakat, Kovács a hosszú sarokba lőtt. A házigazda nem tudott ritmust váltani, duplázta előnyét a FAK, egy oldalról elvégzett szabadrúgás a menteni igyekvő Szabóról került a hálóba, öngól. A félidő hajráját nagyon megnyomta az Úrkút, de Korpos kétszer hibázott ziccerben.

A második játékrészben a hazaiak igyekeztek beszorítani a vendégeket, de a játékuk továbbra is lassú volt. Garai mester cserékkel próbálta felrázni a csapatot, a félidő közepétől óriási nyomást helyeztek a vendégekre az úrkútiak. Több nagy helyzet is kimaradt, Radnai fantasztikusan védett. Újnak sikerült végül a szépítés. Az utolsó pillanatokban pedig a Márton ellen elkövetett szabálytalanság után 11-est ítélt a játékvezető. Sadjo a kapufát találta el, de a kipattanót értékesítette. A hátralévő időben hiába ment előre a házigazda, nem tudott ismét betalálni.

Összességében a hazai csapat az első félidei gyászos teljesítményével saját magának tette nehézzé a találkozót, s elszalasztotta, hogy megnyerje a bajnoki címet.

Jók: Radnai a mezőny legjobbja, mindenki, ill. Garai, Új, Lang.

Így ünnepeltek a fürediek az öltözőben, miután megtudták, botlott a legnagyobb rivális
Fotó: Facebook

BFC-Devecser SE 8:0 (4:0)

Balatonfüred, 200 néző. Jv.: Baranyai T. Balatonfüredi FC: Fogarasi – Emperger, Rápó, Imre, Tóth G. (Pálfi M.), Szabó P. (Pálfi R.), Kós, Krén (Reznyák), Grecsó, Udvardi (Szurok), Lattenstein.

Devecser SE: Csepregi – Rába (Orsós), Tisonyai, Orbán, Burucs, Nagy Sz., Szakonyi S., Paksai, Szakonyi V. (Horváth G.), Illés, Cserna. Edző: Cserna Róbert.

Gólszerzők: Lattenstein (2), Rápó (2), Udvardi, Tóth G., Imre, Szabó P.

A záróforduló mérkőzésének úgy állt neki a második BFC, hogy a győzelem kötelező, aztán majd meglátják, az mire lesz elég. Hatalmas elánnal, azonnali letámadással kezdett a hazai gárda, sorra dolgozta ki lehetőségeit, s már a 12. percben vezetett Udvardi közeli lövésével. A 15. percben Rápó a kezdőkörből ívelt a kint álló kapus felett a hálóba, parádés gól volt. A 35. percben Imre 16 méterről szerzett nagyon okos gólt, majd Szabó Patrik perdítésével alakult ki a félidei állás.

Közben a nézőtéren fokozódott az izgalom, hiszen a hazai drukkerek már tudták, hogy vezet a FAK Úrkúton.

A második játékrészben a játék képe semmit sem változott, a hazaiak támadtak, a vendégek folyamatos védekezésre kényszerültek. A BFC maximálisan kiszolgálta a hazai nézőket, hiszen szemre is szép akciókat vezetve még négyszer zörgette meg a devecseri hálót.

Az utolsó percekben mindenki az úrkúti mérkőzés híreit figyelte. Amikor megérkezett a rivális mérkőzésének a végeredménye, a hazai drukkerek nagy ünneplésbe kezdve éltették a bajnokcsapatot. A Fűzfői AK rendkívül sportszerű hozzáállásának is köszönhetően a pokolból a mennybe jutva nyerte meg a bajnokságot a Balatonfüred FC. Köszönet mindenkinek!

Jók: az egész füredi csapat, ill. Szakonyi S., Cserna.

Peremarton-GySE 0:1 (0:0)

Berhida, 100 néző. Jv.: Holczbauer F. Peremarton SC Berhida: Varga R. – Papp A., Kerekes, Dufek, Szabó A., András Sz., Karáth (Horváth K.), András N., Csejtei, Bereczky, Ferencz (Jónás). Edző: Saáry Zoltán. Gyulafirátót SE: Károlyi – Rácz Ri. (Ring), Zágor, Mogyorósi, Balta, Szabó G., Rácz Ro., Kövesi, Tímár, Kálmán, Olasz. Edző: Polonkai Csaba. Gólszerző: Rácz Ri. Kiállítva: Mogyorósi (60.).

Nyárias kánikulába kezdődött a mérkőzés. Az első félidőben érintetlenek maradtak a kapuk, egyik csapat sem volt igazán veszélyes támadásban. A második félidőben a Gyulafirátót egy szabadrúgást beadva a hosszúra, majd onnan a léc mellé fejelve szerezte meg a vezetést, és mint kiderült, a győzelmet is. A Peremarton nem tudott megújulni, és impotens támadójátékával esélye sem volt a pontszerzésre. A hazaiak kapusa több ziccernél és egy távoli lövésnél hárítva tartotta meccsben a csapatatát, míg a vendégek hálóőre nem lett igazán tesztelve. Összességében az indulatoktól sem mentes rangadón megérdemelte a Gyulafirátót a három pontot.

Jók: András Sz., Bereczky ill. Tímár, Rácz Richárd, Olasz, Kövesi.

Magyarpolány-Tihanyi FC

1:5 (0:1)

Magyarpolány, 100 néző. Jv.: Hegyi Z. Községi SE Magyarpolány: Kócsár – Veisz, Magyar, Molnár P., Bencsik, Gottfried, Polt, Kardos, Vöröskői, Döbrösi (Szállási), Piri (Benkő). Edző: Piri Ottó.

Tihanyi FC: Sárdi – Dévényi, Stáhl, Somosi, Kovács Á., Gál (Németh K.), Perger, Nemes Á., Klauz (Nemes G. helyett), Károlyi (Burgyán), Erőss. Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Polt, ill. Stáhl (3), Burgyán, Somosi.

A nagy meleg ellenére jó iramú mérkőzésen a hazaik az első félidőben kihagyták a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, ami megbosszulta magát. A rutinos, a jó kerettel rendelkező Tihany a szünet után a maga javára fordította a mérkőzést.

Jók: senki, ill. mindenki, Stáhl a mezőny legjobbja.

FC Zirc-Dudar-Péti MTE

1:2 (0:1)

Zirc, 50 néző. Jv.: Takács G. FC Zirc-Dudar: Jelencsics – Pavelka, Gartner, Vörösházi, Juhász Budai, Petróczi, Orbán, Tehel, Nagy M., Takács (Lattenstein), Antal.

Péti MTE: Dobai – Gyurcsek (Horváth Sz.), Mári, Fenyvesi, Oláh, Pranjko, Gimes (Fazekas), Kun, Csapó, Bálint, Szakáts.

Gólszerzők: Tehel, ill. Kun, Gyurcsek.

Gyenge színvonalú mérkőzésen megérdemelten nyert a vendégcsapat. Jók: senki, ill. Fenyvesi, Csapó, Kun. hg

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában