Sport

2014.10.08. 13:01

Hivatalos: Talant Dujsebajev a magyar szövetségi kapitány

A Magyar Kézilabda Szövetség az elmúlt percekben jelentette be, hogy Talant Dujsebajevet nevezte ki a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányává.

B. Virág Rita

A kiváló szakember segítője pedig a korábban Balatonfüreden is dolgozó, de jelenleg a Csurgói KK szakvezetője, a veszprémi Sótonyi László lett.

A bejelentés mindenképpen történelmi jelentőségű, hiszen a magyar válogatottat még soha nem irányította külföldi szakember.

Talant Dujshebaev, a magyar férfi kézilabda-válogatott 2017 januárjáig megbízott új szövetségi kapitánya (b) és Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke egy "Szeretem a kézilabdát" feliratú, nemzetiszínű sálat tart az új szakvezető bemutatkozó sajtótájékoztatóján a fővárosi Hotel Héliában 2014. október 8-án. A spanyol-orosz Dujshebaev az első külföldi szakember, aki betölti ezt a posztot. MTI Fotó: Kovács Tamás

A kirgíz származású, de ma már spanyol állampolgárságú Dujsebajev a lengyel Kielce edzője, így másodállásban látja majd el a szakmai munkát, ahogy Sótonyi László is. A kézilabda barátoknak bizonyára nem kell bemutatni Dujsebajevet, aki játékosként és edzőként is magasba emelhette a legjobbaknak járó Bajnokok Ligája serleget. Ezt edzőként a spanyol Ciudad Reallal egyébként háromszor megtehette, sőt a később Atletico Madriddá átnevezett klubbal négyszer lett bajnok és kétszer kupagyőztes.

A szakmai stáb célja, a következő Európa-bajnokságon való részvétel kiharcolása és ott olyan eredmény elérése, amivel részt vehet a magyar csapat az olimpiai kvalifikáción. A kinevezett szakemberek munkájának további feltétele a 2017-es franciaországi világbajnokságra való kvalifikáció megszerzése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!