Sport

2014.01.17. 12:50

Hokitornák a műjégen

Veszprém - Beindult a jégkorongos nagyüzem a megyeszékhelyen. A veszprémi hokisok ebben a szezonban már négy korosztályban mérik össze hétről hétre tudásukat a vetélytársakkal.

Horváth Gábor

Legutóbb U-8-as és U-10-es tornának adott otthont a Jutasi úti jégpálya. A nyolc év alattiaknál a Veszprémi Jéglovagok a székesfehérváriakat, a dunaújvárosiakat és a Budapesti Jégkert SE fiataljait látták vendégül, az U-10-es tornán pedig a házigazda, valamint a fehérvári és a dunaújvárosi hokipalánták mellett a bajai Balu SE szerepelt.

- Ezekben a korosztályokban a játék a fontos, így nincsenek eredmények, csak hoki - mondta el a Naplónak Máhl Krisztián, a klubvezető hozzátette: a veszprémi csapat mindkét korcsoportban maximálisan helytállt, ügyesek voltak, felvették a versenyt a többiekkel. A kisebbeknél, ahol elsős általános iskolások és óvodások szerepelnek, akadtak olyanok, akik októberben húztak először korcsolyát a lábukra.

A veszprémi fiatalok (fehér) mindkét korcsoportban jók voltak (Fotó: Penovác Károly)

- Az legfontosabb célunk az, hogy minden gyerek pályára tudjon lépni. A hangulat remek volt, edzők, szülők végigszurkolták a meccseket. Mindenki jól érezte magát és láthatta, hogy utánpótlásunk felveszi a versenyt a többiekkel - tette hozzá Máhl Krisztián, aki az úgynevezett száraz foglalkozásokat tartja a fiataloknak. A veszprémieknél összesen négy tréner tart jégkorong, korcsolya és száraz edzéseket, valamint ebben az idényben elindult a műkorcsolya és jégtánc oktatás is. A klub több mint kétszáz gyereket foglalkoztat, közölük körülbelül félszázan minden nap edzenek.

A hétvégén újabb torna jön, január 19-én, vasárnap reggel kilenc órától VUB U-12, U-16 megmérettetést rendeznek a veszprémi jégen. Ez lesz a kimondottan kis egyesületeknek kiírt bajnokság (a pontvadászat specialitása, hogy egy csapatot különböző korosztályú sorok alkotnak, így megelőzve a létszámproblémákat) alapszakaszának záróköre.

A három sikerrel és egy vereséggel álló Veszprémi Jéglovagok fővárosi és kazincbarcikai fiatalok ellen szállnak jégre.

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!