Sport

2009.12.01. 07:05

Horváth Éva szépségkiránynő sportosan és gyorsan vezet

Budapest - Meglepett, amikor komoly szakmai hozzáértéssel közölte, hogy kellő nyomatékkal rendelkezik az autója, ezért aztán tud és szeret is sportosan vezetni.

Novothny Ottó

- A múlt héten kipróbáltam Mogyoródon a Forma-1-es létesítményben a tesztpályát - mesélte Horváth Éva műsorvezető, modell, exszépségkirálynő. - Ennek persze kevés hasznát fogom venni a hétvégi Mikulás-ralin, mert a másik ülésen fogok ülni.

- Ott csak olvasgatni kell a papírt és közben rettenetesen kapaszkodni.

- Bízom a pilótában és segíteni sem fogok neki. Egyébként ezzel kapcsolatban van személyes élményem is: amikor 17 évesen vezetni tanultam, az oktatóm mindig átnyúlt az oldalamra és úgy tekergette a kormánykereket. Egy idő után kiakadtam és másik szakembert kértem, végül utóbbinál vizsgáztam le.

- Azóta pedig feltartóztathatatlanul száguld.

- Az autóm típusát nem szívesen árulom el, de sportos és gyors gép. Kellő a nyomatéka, így ha rálépek a gázpedálra, akkor érezhetően meglódul. Volt olyan tél, amikor háromszor kellett gumit cserélnem, úgyhogy ebben a műfajban otthon vagyok. Szerintem életem hatvan százalékát az autóban töltöm.

- Látott már raliversenyt élőben?

- Nem és a tévén keresztül sem nyűgöz le. Elképzelhető persze, hogy a személyes élmény megváltoztatja a véleményemet. Mindenképpen kíváncsi vagyok a vasárnapi eseményekre, ahol Táborszki Attila mellé fogok beülni.

- A zöldek manapság egyre élesebben támadják a ralisokat.

- Nekem komoly orchidea-, illetve virággyűjteményem van, és egyébként is igyekszem védeni a környezetet. Az állatvédőket is támogatom. Visszatérve a ralihoz: ahol korábban tankok szántották a földet, nem hinném, hogy ott a raliautók fokozni tudják a kárt. Más kérdés az, ha erdőben zajlik a verseny, ott mérlegelni kell.

- A szépségversenyeken, ahol riválisai sorsáról dönt, ugyancsak mérlegelnie kell mint zsűritag.

- Igyekszem kizárólag szakmai szemmel nézni a lányokat. Aki csinos, szép és van kisugárzása, mindenképpen eséllyel indul.

- Vagyis olyan, mint Horváth Éva.

- Ezt nem én mondtam. Egyébként a pilótáknak üzenem: a reggeli műsorvezetés legalább olyan nehéz, mint megnyerni egy raliversenyt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!