Hoya PE-MAFC

2019.02.01. 20:08

Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Bejelentkeztek az aranyra!

Az év mérkőzésén, igazi rangadóhoz méltó színvonalú csatában aratott fantasztikus győzelmet a Hoya Pannon Egyetem Veszprém kosarasai a legnagyobb rivális, a MAFC ellen az NB I/B piros csoportjában.

B. Virág Rita

Hoya PE-MAFC

98-90 (23-26, 22-20, 28-16, 25-28)

Veszprém, 400 néző.

A kosárlabda NB I/B piros csoportjában a listavezető Veszprém fogadta az üldöző MAFC-ot. A tét az alapszakasz elsőség megszerzése, valamint a hazaiak számára a veretlenség megőrzése volt a cél.

Mindkét csapat idegesen kezdett, sőt a MAFC edzője, Hencsey Tamás már a 35. másodpercben technikait kapott, Madár András büntetőjével szerzett vezetést a Veszprém. Garamvölgyi pöcintette a labdát a gyűrűbe és Misek kosarával már 1-4-re ment a második helyen álló MAFC. Csapai triplájára Madár válaszolt (3. perc: 4-7).

A vendégek rendkívül agresszíven védekeztek, nem hagyták lélegzethez jutni a veszprémieket, s egyelőre a palánk alatti területet is uralták. Völgyi gyötört be egy lepattanót (8-9), majd Madár második hármasával újra a Hoya ment elől (11-9). Völgyi újabb bravúros kosara után időt kért a MAFC (6. perc: 13-9).

Fotó: Penovác Károly / Napló

A fővárosiak a 7. percre kiegyenlítettek (15-15), sőt Lakics büntetőivel ismét ott volt az előny (15-17). Óriási volt az iram, s így mindkét fél játékába akaratlanul is becsúszott egy-két hiba. Sajnos a Hoya rontott többet, és Mérész edző ki is kérte az idejét (8. perc: 17-21). Madár szerencsére nem tudott hibázni a hárompontos vonalról (23-23), de a negyed vége a fővárosiaknak sikerült jobban (23-26).

Washington triplája vezette fel a második játékrészt, majd Lakosa ziccerével 31-23-ra elhúzott a MAFC. Nagy hármasára Szabó válaszolt szintén a tripla vonalról, majd Kovács küzdött be egy kosarat, ám Nagy Krisztián ismét senkitől sem zavartatva értékesíthetett egy hármast (15. perc: 30-37). A MAFC igyekezett széthúzni a veszprémi védőket, így helyet csinálni a villámléptű Washingtonnak, aki ki is használta az adódó lehetőséget és ügyesen rázta le magáról az emberét (30-40).

Óriási volt a küzdelem minden labdáért, s a Hoya védelme Pavlovic érkeztével új lendületet vett, és gigászi harcban 40-40-re alakult az állás (18. perc). A félidő vége előtt Lakits és Pavlovic is bevágott egy hármast, s így 45-46-tal fordultak a csapatok a szünetre.

Kovács büntetőivel indult a harmadik etap (47-46), majd Pavlovic kapott remek passzt. Zónára váltott a Veszprém, ami láthatóan megzavarta a fővárosiakat. Madár keze megint elsült (13. perc: 52-46), Pavlovic újabb kosara után pedig időt kértek a vendégek (54-46). Washington szerezte a MAFC első pontjait a harmadik játékrészben. Továbbra is nagy volt az iram, viszont most a MAFC rontott többet. Szabó hármasával már kilenccel ment a Hoya, sőt Kovács távolijával kialakult az eddigi legnagyobb különbség (64-42). Völgyi rendkívül fontos kosarakat szerzett, így nem tudott közelebb férkőzni a MAFC (73-62).

Fotó: Penovác Károly / Napló

Kerkai tempójával kezdődött az utolsó felvonás. Körtélyesinél szakadt el a cérna, technikait és faultot is kapott, nyolc pontra zárkózott fel a fővárosi alakulat (77-69). Tapintani lehetett a feszültséget, s Körtélyesi sajnos ki is pontozódott (34. perc). Egész pályás letámadással próbálkozott a MAFC, minden labda felhozatalnál észnél kellett lenni, mert Washington gyorsaságára csakis a pontos, precíz passzok kínáltak megoldást. Szerencsére a Hoya ügyesen sáfárkodott a lehetőségeivel (35. perc: 88-78).

Kovács maradt üresen a hármason, de Nagy azonnal válaszolt. A dobógálának a játékvezetők vetettek véget, akik ész nélkül osztogatták a technikai hibákat mindkét oldalnak. Kovács villant jókor, azonban a sípmesterek egyáltalán nem voltak a helyzet magaslatán. Madár, Kerkai, Kovács és Pavlovic is a kipontozódás határára került (38. perc: 94-87). Az utolsó percben a MAFC-nak semmi esélye nem maradt, Madár higgadt büntetőivel behozhatatlan lett az előny. A végén Misek még bevágott egy hármast, de így is magabiztos és teljesen megérdemelt győzelmet aratott a bajnokaspiráns Hoya Pannon Egyetem Veszprém.

 

Mérész Csaba: – Tudtuk, hogy borzasztó nehéz mérkőzés lesz, a MAFC rendkívül agresszív kosárlabdát játszik. Óriási küzdelemben nyertünk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy megőriztük veretlenségünket és azért, amit elterveztünk, amiért egész évben dolgoztunk, most sikerült kihozni magunkból. A második félidőben fejben mindenki összeszedte magát, és megmutatta a csapatom, hogy hatalmas szíve van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában