kosárlabda NB I/B

2019.04.12. 15:35

Hoya Pannon Egyetem Veszprém: kötelező a továbbjutás

A PVSK-Kronosz Kiadó ellen kezdi meg a rájátszás első körét, vagyis a negyeddöntőt a Hoya Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabda-együttese az NB I/B piros csoportjában.

B. Virág Rita

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az utolsó forduló előtt óriási volt a tumultus a rájátszást érő helyekért, végül óriási szerencsével – ugyanis a Pécs a záró körben hazai pályán kikapott – a Baranya megyei gárda futott be a nyolcadik helyre.

– A pécsi fiatalok előzetesen a biztos bennmaradást tűzték ki célul maguk elé, ehhez képest a legjobb nyolc csapat közé jutottak. Úgy gondolom, innentől kezdve számukra minden további mérkőzés ajándék, s épp ezért nem is szabad lebecsülnünk őket, még akkor sem, ha a játékuk, a stílusuk számunkra sokkal jobban fekszik, mint mondjuk a Budafoké. Teher nélkül, felszabadultan kosárlabdázhatnak ellenünk, számunkra viszont kötelező a továbbjutás – foglalta össze a pécsiekről való tudnivalókat Mérész Csaba, a Hoya PE vezetőedzője.

A szakvezető kifejtette, az elmúlt két hétben mind mentálisan, mind fizikálisan sikerült feltöltődniük, a maródiak regenerálódtak, a sérültek meggyógyultak.

Egyetlen hiányzóval kell majd számolnia Mérész edzőnek, a csütörtöki edzésen ugyanis agyrázkódást szenvedett Nebojsa Pavlovic, akit mentő szállított a kórházba, ám szerencsére az éjszakai megfigyelést követően már haza is engedték. A bosnyák légiósnak azonban egy hetet biztosan ki kell hagynia.

Mérész edző hozzátette még, szeretné, hogy tanítványai a lehető legrövidebb idő alatt kiharcolják a továbbjutást, vagyis a két győzelemig tartó párharcot már szerdán, az idegenbeli ütközeten lezárják.

– Szeretném, ha minél többet tudnánk készülni, hiszen a következő körben a Nyíregyháza-Budafok párharc győztesével találkozunk a döntőbe jutásért – hangsúlyozta.

A Hoya Pannon Egyetem Veszprém–PVSK-Kronosz Kiadó párharc első mérkőzést szombaton 18 órától rendezik a Vetési gimnázium tornacsarnokában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában