Sport

2017.05.19. 18:28

Hoya: Vér, kizárás, technikaik, eltiltás és csodás győzelem

VESZPRÉM A játék minden szépségét megcsodálhattuk a Hoya Pannon Egyetem Veszprém-Miskolci EAFC NB I/B-s kosárlabda bajnokság elődöntőjében, ahol a hazaiak biztos sikert aratva jutottak be a döntőbe, ám az örömbe némi üröm is vegyült.

B. Virág Rita

Hoya-MEAFC

80:64 (24:9, 20:19, 15:22, 21:14)

Veszprém, 600 néző. V.: Frányó, Minár, Pralsch. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Helmeczi 5/3, Kálló 6, Kámán 6, Pavlovic 21, Körtélyesi 10/3. Csere: Simon 12, Hegedűs 6, Szűcs, Oltárczy, Jilling 14/12, Májer. Edző: Mérész Csaba. Miskolci EAFC: Drahos 10/6, Szögi 17, Máté 2, Lippai, Price 12. Csere: Kopasz 3, Takács 6/6, Szojka 4, Endrész 2, Galló 8, Szepesi. Edző: Bene Szilárd.

A döntőbe jutásért vívott két győzelemig tartó párharc utolsó, harmadik felvonásán telt ház és remek hangulat fogadta a csapatokat.

Fantasztikusan kezdett a Hoya, 8:0-nál időt kért a Miskolc. Ám nem ért véget a vendégek vesszőfutása, mert a rendkívül összeszedetten és kellően agresszíven védekező veszprémiek egyszerűen nem hagyták kibontakozni ellenfelüket, így az első hat percben csak bakonyi kosarat jegyezhettünk fel. Körtélyesi triplája, majd zseniális zsákolása után pedig már 17:0 állt az eredményjelzőn.

Fotó: Penovác Károly

Ekkor szerencsétlen közjáték szakította félbe a találkozót, a labdáért való dulakodás közben a vetődő Lippai állát valaki véletlenül eltalálta, ami felszakadt, a vérző játékost úgy kellett letámogatni.

Endrész a 7. percben megszerezte a Miskolc első pontjait, de a negyed végéig nem sikerült tíz pont fölé jutnia csapatának (24:9).

A játékvezetők rengeteg faultot fújtak, ám ez sem zavarta az egyetemistákat, amely pitbull módjára hajtott minden labdáért és ennek eredményeképp Kálló büntetői után húsz pont fölé hízott a differencia (32:11). A játékrész végén kissé magukra találtak az észak-magyarországiak, ám a félidő vége előtt Pavlovic és Kálló pontjaival 44:28-ra alakult az állás.

A szünet után három percig egyetlen kosarat sem tudtunk feljegyezni, aztán Price fújt riadót és két perc alatt 48:36-ra felzárkóztak a vendégek. Hét perc alatt mindössze négy pontra telt a bakonyiaktól, s újra meccsben volt a Miskolc (48:39).

Jilling fontos büntetőket értékesített, majd egy hármast is bevágott, sőt Simon háttal, estében szerzett kosarat, így helyre állt a rend (56:39). A Miskolc azonnal időt kért, és egy 8:0-ás rohammal válaszolt, ezért aztán az utolsó tíz perchez érve sem dőlhetett hátra a Hoya (59:50).

A záró negyedben újra megrázták magukat a házigazdák (69:50), majd ezt követően jött a feketeleves: Price és Körtélyesi kakaskodott, mindkettő technikait kapott, sőt előbbit ki is zárták. A következő percben pedig Körtélyesi megkapta második technikaiját egy ártalmatlannak tűnő szituációban, s neki is el kellett hagyni a pályát. Ez viszont azt jelenti, hogy automatikusan eltiltják egy mérkőzésre, vagyis a Debrecen elleni első találkozón, a döntőben nem játszhat.

A hátralévő időben a Veszprém jól őrizte előnyét és nagyszerű sikert aratva jutott be a döntőbe.

Mérész Csaba: - Teljes mértékben megérdemeltük a győzelmet és a döntőbe jutást. Gratulálok a srácoknak, nagyon büszke vagyok rájuk. Nagyon jól kosárlabdáztunk és külön köszönjük a fantasztikus közönség buzdítását, támogatását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!