Megtartották a hagyományos versenyt

2018.07.12. 11:30

Húszesztendős lett a balatonfőkajári repülőtér

Balatonfőkajár Huszadik születésnapja ünneplése mellett hagyományos versenyének is otthont adott nemrég a balatonfőkajári repülőtér.

Horváth Gábor

Martinecz Endre második helyen végzett az egyszemélyes repülők viadalán Fotó: Balogh Ákos/Napló

Összemérték a tudásukat

Az ultrakönnyű repülők huszadik alkalommal mérték össze tudásukat Balatonfőkajáron, ahol a helyi reptér a fennállásának (szintén) huszadik évfordulóját ünnepelte.

Martinecz Endre második helyen végzett az egyszemélyes repülők viadalán Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Balatonfőkajári Repülő Klub által szervezett Sirály kupán ezúttal is az ország legjobb ultrakönnyűrepülő-pilótái mérték össze tudásukat különböző feladatokban, két kategóriában. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezvényt. A háromnapos versenyen már a megnyitót, illetve a versenyzők érkezését is erős zivatartevékenység nehezítette, majd az első versenyfeladatoknál a programot kettészakította egy átvonuló vihar. A résztvevők navigációs repülésben igyekeztek minél jobban helytállni.

A legjobbak értékes díjakkal gazdagodtak

A második versenynap kedvezőbb időjárással indult, azonban egy feladat lerepülése után ezúttal az erős szél vetett véget a repülésnek. A folytatásban, a harmadik napon az indulók teljesítették a hátralévő feladatokat, majd a szervezők eredményhirdetést tartottak, a legjobbak értékes díjakkal gazdagodtak. A kedvezőtlen időjárás ellenére a Sirály kupa idén is remek hangulatú versengést hozott, a résztvevők megköszönték a fő szervező Vörös Gyula, valamint segítői, a helyi repülőklub tagjainak munkáját. Eredmények, egyszemélyes repülő kategória: 1. Thuróczy Endre, 2. Martinecz Endre, 3. Kujundzic Róbert. Kétszemélyes kategória: 1. Kopa László–Kun Zoltán, 2. Hegedüs Károly–Csapó Tünde, 3. Dorfmeister László–Dianovics Vera, 4. Bódis Bence–Bódis László, 5. ifj. Sörös Lajos–Groszvald Attila, 6. Medák Tamás–Fábián Attila.HG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!