Sport

2015.03.11. 19:15

Idegenben gázolt a BKSE

Balatonfüred, Orosháza - Nem adott esélyt ellenfelének a Balatonfüredi KSE a kézilabda NB I felsőházi rájátszásában. A Csoknyai-csapat idegenben volt nagyon magabiztos.

Horváth Gábor

Orosháza- BKSE

24:31 (13:15)

Orosháza, 400 néző. V.: Dobrovits, Tájok. Orosházi FKC: Herjeczki Szeitl, STRANIGG 5, MAZIC 5, Németh L. 1, CEMAS 4, Knezevic 4 (3). Csere: Ivanisevic (kapus), Berta, Varsandán, Németh G., Benmiloud 1, Pásztor 1, Benis 2, Tárkányi 1. Edző: Vladan Jordovic. Balatonfüredi KSE: SZÉKELY IVÁNCSIK 8 (4), Juhász 1, Gerdán, BÁNHIDI 4, Ligetvári 1, BÓKA 3 (1). Csere: Borbély (kapus), Győri 2, SZÖLLŐSI 8 (3), Gábori, Faluvégi, Zdolik, Grigoriev 3, Kovacsics 1. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 2, illetve 12 perc.

Hétméteresek: 3/3, illetve 9/8.

Fontos meccsre készülődött a Balatonfüredi KSE, úgy is fogalmazhatunk, hogy végre egy nyerhető összecsapásra. Az utóbbi időszakban ugyanis a fürediek egy sor olyan találkozón szerepeltek, a magyar bajnokságban és az EHF-kupában, amelyeken az esélyek az ellenfél oldalán álltak.

Az orosházi kirándulás már más kategóriába tartozott, igaz, a Balaton-partiak azt nem feledhették, hogy az alapszakaszban ugyanitt vereséget szenvedtek. De ez már a rájátszás, és a presztizs mellett az is fontos volt, hogy a harmadik fordulóban melyik csapat tud elmozdulni a nulla pontról.

Az első 10 percben szinte végig fej-fej mellett haladtak a felek, majd a vendégek vették át a kezdeményezést, 15. perc: 6:8. A folytatásban tovább nőtt a különbség, amely már öt gól is volt (9:14), ám a félidő végére a házigazda ismét felzárkózott.

A fürediek (kék mezben balról Gerdán, Bánhidi és Szöllősi) Orosházán szerezték meg első győzelmüket a felsőházi rájátszásban Fotó: Penovác Károly

A folytatásban aztán a fürediek nem adtak esélyt ellenfelüknek. A BKSE magabiztos játékkal az 50. percre tízre növelte előnyét (17:27) és végül simán hozta el a pontokat Orosházáról. A hazaiak, akik sérülés miatt kénytelen voltak nélkülözni csapatuk vezérét, Buday Dánielt, nem tudták megállítani a koncentráltan és olykor látványosan kézilabdázó balatonfüredieket. A vendégeknél nem volt szükség Zdolik Bence bevetésére, a négy hónapot kihagyó átlövő felépülése óta most először volt csapatban, de pályára nem lépett.

Csoknyai István: - Az EHF-kupa tapasztalatait sikerült kamatoztatni. Időnként jól és látványosan játszottunk, gratulálok a csapatnak a magabiztos sikerhez. Persze maximálisan tisztában vagyunk vele, hogy van hová fejlődnünk.

A fürediek legközelebb, szombaton, a horvát RK Nexe vendégeként lépnek pályára az EHF-kupában.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!