Sport

2017.03.13. 20:10

Idegenből két pont - A VKKFT Dabason kapott ki, a Telekom U23 nyert

Megyei körkép - Fontos pontokat szerzett idegenben a Telekom Veszprém U23-as alakulata a roppant kellemetlen stílusú sereghajtó, az Alba MÁV Előre otthonában a férfi kézilabda NB I/B-ben. A listavezető otthonában viszont nem sok babér termett a VKKFT-nek.

B. Virág Rita

Alba MÁV-Telekom U23 25:32 (13:15)

Székesfehérvár, 200 néző. V.: Paska, Vastag. Telekom Veszprém U23: Nagy B. - Molnár B. 5 (1), Szita 5, Kristóf 4, Hanák, Tóth A. 7 (1), Gyene 2. Csere: Szél (kapus), Bábos 1, Ernei, Huber, Süle 3, Szakály 5, Petróczi. Edző: Rapatyi Tamás.

Kiállítások: 14, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2.

Egy nagyon kellemetlen stílusú csapathoz utazott a Telekom U23, amely hazai környezetben már több meglepetést is okozott, például a negyedik helyen álló Vecsést is legyőzte.

A Fehérvár taktikája főleg a kiváló kapusra, Pulaira épül, vagyis a jó védések utáni indításokra alapoznak. A veszprémiek célja az volt, hogy
fegyelmezett támadójátékkal megakadályozza a gyors indításokat.

Az első játékrészben a veszprémiek védelme meg-megingott, de pontos támadójátékkal sikerült kétgólos
előnyt kiharcolni (13:15). A szünet után aztán már hátul is biztos lábakon álltak a Telekom játékosai, és precíz támadó-, masszív védőjátékkal be is gyűjtötték a győzelmet.

Rapatyi Tamás: - Örömteli, hogy tavaszi szezonban jó formában játszik a csapat, látszik a fejlődés a srácokon. Sokkal rutinosabban oldják meg a kialakult helyzeteket, szépen dolgoznak. Fontos meccsek várnak ránk a foly-tatásban is, szeretnénk, ha ez a felfelé ívelő tendencia megmaradna.

A Veszprémi KKFT csapatának legeredményesebb játékosa Márton Balázs volt hét találattal Fotó: Balogh Ákos

Dabas-VVKFT 28:21 (14:11)

Dabas, 400 néző. V.: Medve, Tarnavölgyi. VKKFT: Andorka - Szmetán 2, Szobol 2, Éles B., Heiczinger 1, Márton 7, Hári 3. Csere: Szász (kapus), Tóth, Füleki 3, Kovács Gy., Vasvári G., Vasvári Á.
1, Márkus, Bándi, Lovas 1, Bonyhádi 1. Edző: Pásztor István.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 1/0.

Jól kezdett a Veszprém, Hári és Márton góljaival 4:2-re meglépett. A listavezető Dabas azonban zsinórban hármat vágott, és a félidő derekához érve 6:6-ot mutatott az eredményjelző.

Fokozatosan vette át az irányítást a feljutásra esélyes házigazda, és a félidő végére háromgólos előnyt épített fel.

A térfélcsere után 5:2-es szériával tovább növelte a különbséget a Dabas. A Veszprém csak minden második hazai gólra tudott reagálni, s így a hajrára minden kérdés eldőlt (52. perc: 25:18).

Pásztor István: - Túlon-túl tiszteltük az ellenfelet, a csapat egy részének nem volt olyan hozzáállása, amellyel esélyünk lett volna a győzelemre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!