Sport

2016.10.07. 09:26

Így nem védekezik senki! - Ravasz rivális vár a Füredre

Balatonfüred – Egy szezonnyi kihagyás után ismét nemzetközi kupameccset láthat a füredi kézilabdás publikum. A BKSE különleges ütközet előtt áll, a svájciak nemcsak tapasztaltak, taktikusak is.

Horváth Gábor

A nemzetközi kézis berkekben is jól csengő nevű Pfadi Winterthur ellen lép pályára vasárnap a Balatonfüredi KSE az EHF-kupa második selejtezőkörében. A párharc első felvonásának a Balaton Szabadidő Központ ad otthont.A BKSE gyengécske szezonrajt után szerdán nagyon elkalapálta a Mezőkövesdet (idegenben 31:17-re nyert a csapat), ugyanakkor a soron következő erőpróba egy másik szint.

- Mezőkövesden végre az történt, amit már régóta vártunk. Minden szinten sikerült előrelépnünk, jó kapusteljesítmény mellett összeállt a védekezésünk és támadásban is remekül teljesítettünk – tekintett vissza Csoknyai István vezetőedző, rögtön hozzátéve: a lelkeknek jót tett a győzelem, de vasárnap egy teljesen másfajta meccs vár rájuk.- A Pfadi egy nemzetközi topcsapat, válogatott játékosokkal, litván, argentin, horvát és dán légiósokkal. Komoly erőt képviselnek, s ami elsősorban veszélyes az a védekezésük. Egy-ötös formációt játszanak, ami nekünk teljesen idegen, hiszen nagyon kevesen alkalmazzák ezt a hatos zóna és a nyitott védekezés közti stílust.

Fők kérdés: vajon hol lesz a vendégek különleges védekezése sebezhető? Csoknyai Istvánéknak ki kell találniuk valamit

Fotó: Penovác Károly


Ebből rendre sok labdát szereznek és kontragólokat lőnek. Érdekes lesz, mit tudunk kezdeni ezzel – fogalmazott a balatonfürediek szakvezetője, aki megjegyezte: nem sok idejük jutott a felkészülésre, a párharcra ugyanakkor lehetőségként tekintenek. - Fiatal játékosaink most nemzetközi szinten is megmutathatják, hogy tudnak kézilabdázni.

Nem mi vagyunk az esélyesek, felszabadultan, teher nélkül játszhatunk, persze szeretnénk jó eredményt elérni.Az első meccs vasárnap 19 órakor kezdődik, a svájci visszavágót egy hét múlva rendezik. A Pfadi remek formában érkezik Füredre, az előző idényben bajnoki bronzérmes, EHF-kupa csoportkörös svájciak hatos győzelmi szériában vannak, legutóbb 10 góllal verték a listavezető Thunt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!