Sport

2014.01.14. 11:00

Megint Losonc

Nem hozott meglepetést a huszonnegyedik alkalommal megrendezett Pápa kupa korosztályos nemzetközi teremlabdarúgó torna, hiszen az aranyérmet, az elmúlt három esztendő győztese, az idén is a losonci alakulat szerezte meg.

Novothny Ottó

Az U16-os nemzetközi mezőnyben erdélyi, felvidéki csapatok képviselték a külföldieket, míg a házigazdák mellett a Veszprémi futsal klub volt a meghívott.

Tóth Péter főszervező elmondta, hogy nemzetközi magyar torna házigazdái lehettek, így még bensőségesebb volt a hangulat, mint korábban. Ettől függetlenül persze a két négyes csoportban kemény küzdelmeket vívtak egymással a csapatok. A hagyományoknak megfelelően fontos volt a csoportbeli szereplés, hiszen itt lehetett besorolni a helyosztókra.

Az elmúlt három esztendő győzteseként a felvidéki Losonc nem is hibázott, egyetlen gólt kapva és hatot rúgva kerültek be a döntőbe.

A másik ágon a szintén felvidéki Dunaszerdahely két győzelemmel és egy döntetlennel tette ugyanezt.

A Pápai ELC (sárgában) az ötödik helyet szerezte meg a huszonnegyedik Pápa kupa teremtornán (Fotó: Penovác Károly)

A harmadik helyért a veszprémi futsal alakulat és a győriek mérkőzhettek meg, míg az ötödik helyezésen a Nyárádszereda (Erdély), illetve a házigazdák osztozhattak. A hetedik helyezésért pedig szintén két erdélyi társulat, Kovászna és Barót lépett pályára.

A finálé roppant izgalmasan alakult, a rendes játékidőben mindkét kapuba egyszer került be a labda, így büntetők döntöttek. Ebben a losonciak kettőt értékesítettek, a dunaszerdahelyi eggyel szemben és sorozatban negyedszer is hazavihették a győztesnek járó díszes serleget.

Helyosztók eredményei, 7. helyért: Kovászna -Barót 2:1. 5. hely: Pápai ELC -Nyárádszereda 2:1. 3. hely: Győr- Veszprém 2:1. Döntő: Losonc- Dunaszerdahely 1:1 (büntetőkkel 2:1).

Végeredmény: 1. Losonc, 2. Dunaszerdahely, 3. Győr, 4. Veszprém futsal, 5. Pápai ELC, 6. Nyárádszereda, 7. Kovászna, 8. Barót.

 

Ikszeltek a képviselők és edzők

Hagyomány, hogy a Pápa kupán több különdíj is gazdára talál. A szakemberek ezúttal a legjobb játékosnak a losonci Kelemen Gergőt, míg kapusnak a dunaszerdahelyi Halász Dominikot választották. A gólkirályi címet Bognár Kristóf (Győr) érdemelte ki. A legjobb pápai labdarúgó Dékány Roland lett, a győztes csapat edzőjeként pedig Jaroslav Feranec vehetett át elismerést. Az elengedhetetlen tornazáró meccsen az önkormányzati képviselők 6:6-ra végeztek az edzőkkel, vezetőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!