Sport

2015.09.13. 17:42

Ilyen nincs, de van...-Vesztett a BKSE Balmazújváros ellen

Balatonfüred – Erre senki sem számított, a nyeretlen Balmazújváros elvette a száz százalékos BKSE veretlenségét vasárnap a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

BKSE-BKK 22:23 (10:9)

Balatonfüred, 300 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P.

Balatonfüredi KSE: Rózsavölgyi – Gyene 3 (2), Petrovski 3, Szöllősi, Bánhidi 2, ZDOLIK 8, Bóka 3. Csere: Fazekas (kapus), Gerdán, Győri, Kemény 1, Németh, Gábori, Ligetvári 2. Edző: Csoknyai István.

Balmazújvárosi KK: PAUL – Balda 1, Korsós, SIMOVIC 4, HANTÁK 5, Vranac, Temesvári 2. Csere: OLÁH 4 (2), Balázs 1, KEKEZOVIC 4, István 2. Edző: Füzesi Ferenc

Kiállítások: 10, ill. 8 perc. Hetesek: 5/2, ill. 2/2.


Zdolik Bence mindent megtett, de ez nem volt elégFotó: Balogh Ákos

A még száz százalékos Balatonfüredi KSE az egypontos Balmazújvárost fogadta, így az esélyek egyértelműek voltak. A hazaiak úgy léphettek pályára, hogy tudták, ha nyernek, ismét listavezetők lesznek az NB I-ben. Törteli sérülés miatt maradt ki a keretből, a kezét fájlaló Fazekas pedig a kispadon foglalt helyet, a fiatal Rózsavölgyi állt a kapuba.

Kezdésként Paul védte Bóka hetesét, Simovic pedig megszerezte a vendégeknek a vezetést. Hihetetlen, a balmazújvárosiak kapusa Szöllősi büntetőjét is hárította. Zdolik törte meg távolról a csendet, 4. perc: 1:1. Gyene letámadásos találatával már a Fürednél volt az előny, amely gyorsan hízott, 4:1. Lehúzta a rolót a BKSE, amely keményen, hatékonyan védekezett. Támadásban Bánhidi amortizálta eredményesen a vendégek hatosfalát, a remek fizikumú beállóval nehezen bírtak.

Ezzel együtt a Balmazújváros szívósan tapadt, ha lövőhelyzetet talált, bátran tüzelt, 14. perc: 6:5. Nem sokkal később visszaállt a háromgólos különbség, majd Bóka szerzett labdát és lőtt a hálóba, 19. perc: 9:5. A folytatásban feljavult a vendégek védekezése, Paul is magabiztos volt, a BKSE pedig többet hibázott. Csoknyai időt kért, de nem segített, 27. perc: 9:8. Rózsavölgyi védése után Zdolik talált be, a másik oldalon Oláh nem hibázott büntetőből.

A második félidő elején Balázs egyenlített, majd nem sokkal később már a vendégek vezettek, 35. perc: 10:11. A Füred rettenetesen tanácstalan volt, a vendégek vérszemet kaptak. Csoknyai 11:13-nál időt kért, mégis háromra nőtt a füredi hátrány. Támadásban leblokkolt a hazai csapat, a közönség „Ébresztőt” kiabált, 44. perc: 12:16.

Zdolik csökkentette emberelőnyben a különbséget, 16:17. Petrovski egyenlített, kezdett újra felpörögni a csapat, 11 perc volt hátra. Bóka szerzett labdát és lőtt gólt, de a vendégek nem adták fel, 55. perc: 20:21.

A hajrában remekelő Zdolik kihagyta a büntetőt, a másik oldalon István betalált, védekezésben is nagyon dekoncentrált volt a BKSE, egy perccel a vége előtt 22:23 volt az állás.

Bánhidi kihagyta a helyzetet, de a Balmazújváros elkapkodta az utolsó támadást. Zdolik próbálkozhatott, időn túli szabaddobását Paul szedte ki a jobb felsőből.

Csoknyai István: - Elhittük, hogy nagyon jó csapat vagyunk. Sajnos bebizonyosodott, ha nem harcolunk száz százalékkal, komoly problémáink lesznek. Gratulálok a vendégeknek.

Füzesi Ferenc: - Győzelmünket Kovács Jenő barátomnak ajánlom, biztos vagyok benne, hogy ő is csodát tesz. Gratulálok csapatomnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!