Sport

2013.03.15. 15:18

Irány a spanyol León!

Spanyolországban kezdi meg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét az MKB Veszprém KC. A bakonyi kéziseknek azt az együttest kell kiejteniük, amely tavaly kibabrált velük. Most jó esély kínálkozik a visszavágásra.

Horváth Gábor

Persze sem az Ademar León, sem az MKB nem ugyan- az a csapat már, mint amelyik tavaly ilyenkor szembenézett egymással a BL nyolcaddöntőjében. Ezzel természetesen mindkét oldalon tisztában vannak.

- Persze, érezzük, hogy jó lenne visszavágni a spanyoloknak, de legyünk őszinték, a León azóta alaposan átalakult. Mi is más csapat lettünk, és szerintem remek úton haladunk - válaszolta érdeklődésünkre Schuch Timuzsin. A veszprémiek válogatott játé- kosa elmondta: az esztendő elején rendezett  világbajnokság óta most először volt szusszanyásnyi idejük, igaz, ez sem pihenéssel, hanem felkészüléssel telt.

 

Schuch Timuzsinra (a kép bal szélén) is nehéz percek várnak vasárnap a spanyol León otthonában (Fotó: Orosz Péter)


- Rendkívül fárasztó időszak van mögöttünk. A világbajnokság után rögtön következtek a klubmeccsek, ráadásul igencsak fontos meccsek. A Bajnokok Ligája csoportkörében és a bajnokság alapszakaszában is meg kellett szereznünk az első helyet. Szerencsére mindkettő sikerült, és a Szeged elleni találkozót követően jutott egy kis idő a regenerálódásra. Fizikálisan kezdjük visszaszerezni a formánkat és igyekszünk javítani a taktikai hibáinkon. A védekezés terén jobban állunk, támadásban kicsit lassabban, de jól haladunk. Ha a Veszprém sikeresen teljesíti a párharcot, már a négyes döntőbe jutásért küzdhet, tehát fontos állomás következik a bakonyiak szezonjában.

Schuch Timuzsin kérdésünkre hozzátette, egy idény során mindig csak a következő feladatra koncentrál a csapat. - Ilyenkor talán már lehet kicsit gondolkodni a jövőről, de a Bajnokok Ligája mellett ott van a hazai pontvadászat és a Magyar Kupa, ráadásul válogatott találkozók is lesznek, szóval nincs idő előreszaladni. A leóni meccstől azt várom, hogy fejben és fizikailag felfrissülve jó eredményt érjünk el idegenben. Ami engem il- let, rám a védekezésben hárul nagy feladat, és én ennek maximálisan igyekszem majd megfelelni - jelentette ki a 27 esztendős játékos. A bakonyiak elutaztak Spanyolországba. Az Ademar LeónMKB Veszprém KC mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik. A visszavágót jövő héten szombaton rendezik meg a Veszprém Arénában.






Pontosan egy éve játszottak Leónban

Az MKB a B csoportban első lett, a León az A jelű hatosban negyedikként végzett. A magyar bajnok kilenc győzelem mellett csak egyszer szenvedett vereséget, míg a spanyolok mérlege: három siker, egy döntetlen, hat vereség. Tavaly szintén a nyolcaddöntőben találkozott a két együttes. Az első, spanyolországi mérkőzést (amelyet vasárnaphoz képest napra pontosan egy évvel ezelőtt rendeztek) 31:28-ra nyerte az Ademar, a visszavágón 27:25-ös veszprémi siker született. A leóniak a következő körben hatalmas csatában maradtak alul a Füchse Berlinnel szemben. Az anyagi problémákkal küzdő hispánok csapata azóta gyengült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!