Sport

2014.01.14. 11:15

NB I/B: ismét itthoni mérkőzések

Pápa, Veszprém - Az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban a Motax Concordia KC Pápa és a Veszprémi ESC egyaránt hazai pályán harcolhat a győzelemért.

Novothny Ottó

A pápaiak idegenben kikaptak a Bajától, vagyis a visszavágás vágya is fűti a társulatot.

- Itthon mi vagyunk az esélyesebbek - kezdte Vajda Balázs a Motax Concordia játékos-edzője. - Rangadót játszunk, hiszen a bajaiak is a négy közé vágynak. Bízom benne, hogy sok szurkoló segít bennünket, igaz a hétközi fordulók ilyen szempontból mindig nehezebben megszervezhetőek. Nagyon nehéz sorozat előtt állunk, jó lenne győzelemmel belemenni a soronkövetkező meccsekbe.

A Pápa harmadik, kilencgyőzelem, három vereséges aránnyal. A Baja hatodik (7:5) helyen áll.

A pápaiak (fehér) szerdán, a veszprémiek (kék) csütörtökön kosaraznak (Fotó: Penovác Károly)

A Veszprémi Egyetem SC viszont eddig hibátlanul teljesít hazai pályán. Ez azért is dicséretes, mert két meccsén olyanok voltak az ellenfelek, akik a tabellán előttük álltak.

Először érkezik csütörtökön 19.30-kor olyan rivális, akivel szemben a papírforma a házigazdák mellett szól. Ráadásul a pécsiek U23-as alakulata ellen idegenben is nyertek (60:73) Petőfi Áron tanítványai.

Az egyetemisták nyilván a jó sorozatot folytatnák, emi nem tűnik nehéznek, de ehhez az eddigi szervezettség és jó dobóforma egyaránt szükséges lesz.

A VESC nyolcadik helyen áll, négy győzelemmel és hét vereséggel. A Pécs a tizedik (4:8-as statisztikával).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!